Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

‘t Werftje is al jaren een gevestigde waarde in Zeebrugge. (Foto Westtoer)

Wie Zeebrugge zegt, zegt rust, weidse stranden en de overbekende garnaalkroketjes van de gezellige bar en visrestaurant ‘t Werftje. Zij bieden heel wat van hun klassiekers nu aan als takeaway. Kies voor wulken, gekookte langoustines, de overheerlijke kreeft en carpaccio van Holstein of laat je helemaal gaan met een royale schotel fruits de mer. Maar je kan net zo goed een cadeaubon aanschaffen.

‘t Werftje, Werfkaai 29 in Zeebrugge. Bestellen kan op www.twerftje.be/take-away/ en 0497 55 30 10.


Proeven van het noorderlicht

Chef Ludovic Allemeersch van Noorderlicht. (Foto Westtoer)
Chef Ludovic Allemeersch van Noorderlicht. (Foto Westtoer)

Wie zich wil verwonderen over het noorderlicht moet daarvoor niet meteen naar het Hoge Noorden trekken. In Damme biedt chef Ludovic Allemeersch in zijn gelijknamige restaurant heel wat traditionele gerechten aan. Zijn vermaarde paling staat uiteraard op de kaart, samen met onder meer kalfsniertjes op grootmoeders wijze en Mechelse koekoek met boschampignons.

Noorderlicht, Damse Vaart-Noord 33 in Damme. Bestellen kan op www.restaurant-noorderlicht.be/traiteur en 050 60 13 39.


Verhalen aan tafel

Met Castor kies je voor lekker en licht. (Foto Westtoer)
Met Castor kies je voor lekker en licht. (Foto Westtoer)

Chef Maarten Bouckaert houdt ervan om een verhaal te vertellen met zijn gerechten in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Dat doet hij nu eventjes bij je thuis. Hij voorziet eenvoudige, lichte gerechten om samen van te genieten. Smul van de gelakte hoevekip, de noordzeetong of een vegetarische pasta met lekkere extraatjes en aangepaste wijnen.

Castor, Kortrijkseweg 164 in Beveren-Leie. Bestellen kan op www.cas-tor.be (doorklikken naar castor at home) en 056 19 01 21.


Lekkers op wieltjes

Chef Wannes Vandenberghe pakt ook uit met een foodtruck. (Foto Westtoer)
Chef Wannes Vandenberghe pakt ook uit met een foodtruck. (Foto Westtoer)

Chef Wannes Vandenberghe van De Hooipiete in Lo-Reninge biedt wekelijks traditionele gerechten aan zoals paling, kalfszwezeriken en een vispannetje, maar ook een volledig menu voor bourgondiërs. Daarnaast staat hij tijdens de week ook met zijn foodtruck op de markt van Lo en van Poperinge. Je kan er diverse gerechten krijgen zoals paling, fazant en hert. Proberen maar.

De Hooipiete, Fintele 7 in Lo-Reninge. Bestellen kan op www.hooipiete.be en 058 28 89 09.


Extra focus op lokaal

Chef Jürgen Aerts heeft er een bewogen jaar op zitten. (Foto Westtoer)
Chef Jürgen Aerts heeft er een bewogen jaar op zitten. (Foto Westtoer)

Het leven is aan de durvers en de vernieuwers. Dat is zeker het geval voor chef Jürgen Aerts, die dit najaar zijn restaurant Kok au Vin in Brugge ondanks een steengoede reputatie sloot. Om een week later het gloednieuwe Locàle te openen, waarbij hij nog meer inzet op lokale producten. Dat wordt ook weerspiegeld in de takeaway. Als afhaal bieden ze wekelijks een foodbag aan met vijf sharinggerechten, in samenwerking met een lokale leverancier.

Locàle, Ezelstraat 21 in Brugge. Bestellen kan op www.kok-au-vin.be/nl/welkom/ en www.locale.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.