Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Bij chef Dirkjan Decock kan je terecht voor het perfecte comfortfood. (Foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Chef Dirkjan Decock van restaurant Taste and Colours in Kortrijk werkt doorgaans vooral met lokale leveranciers. Datzelfde ambacht en diezelfde kwaliteit wil hij weergeven op het bord. Nu doet hij dat ook met eenvoudige en hartverwarmende gerechten die de perfecte comfortfood zijn. Witloofsoep, een overheerlijke cassoulet, orloff of waterzooi? Hij maakt het allemaal.

Restaurant Taste and Colours, Groeningelaan 22 in Kortrijk. Reserveren kan op

www.tasteandcolours.com en 056 40 40 40.


Een vleugje nostalgie

Chef Jan Supply pakt de klassiekers op een eigenzinnige manier aan. (Foto Westtoer)
Chef Jan Supply pakt de klassiekers op een eigenzinnige manier aan. (Foto Westtoer)

Zin in nostalgie? Chef Jan Supply van het Brugse restaurant Goesepitte 43 gaat tijdens de lockdown iedere week aan de slag met klassiekers zoals buikspek van Duke of Berkshire of een heerlijke hutsepot. Hij geeft er een eigenwijze toets aan. Die gerechten kan je nu afhalen. Op Facebook vind je de wekelijkse suggesties.

Goesepitte 43, Goezeputstraat 43 in Brugge. Reserveren kan op

www.goesepitte43.be en 050 66 02 23.


Nieuwe locatie, vertrouwde gerechten

Dirk Crauwels verhuisde onlangs met zijn restaurant. (Foto Westtoer)
Dirk Crauwels verhuisde onlangs met zijn restaurant. (Foto Westtoer)

Chef Dirk Crauwels van restaurant Seasons in Blankenberge dat onlangs verhuisd is biedt takeaway aan op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Specialiteiten als konijn met Kokketeutebier en vispannetje met noordzeevis staan er op de kaart. Naast afhaal levert hij ook aan huis. Op Facebook vind je telkens het actuele menu.

Seasons, Leopoldstraat in Blankenberge. Reserveren kan op www.seasons-blankenberge.be en

0471 95 67 74.


Heerlijks van bij ons

Ontdek de oerklassiekers in de Westhoek. (Foto Westtoer)
Ontdek de oerklassiekers in de Westhoek. (Foto Westtoer)

Chef Pieter Janssens van brasserie Den Heksestoel in Heuvelland verzot op streekproducten start in het weekend met klassiekers als take-away. Wat dacht je van karnemelkstampers met kaas, grijze garnalen en een gepocheerd eitje? Of liever een lekkere tapasplank? En hij voorziet ook een menu voor kinderen. Vers en met heel veel liefde bereid. Zijn ingrediënten haalt hij vooral in de buurt, verser kan haast niet.

Den Heksestoel, Douanestraat 1 in Heuvelland. Reserveren kan op www.denheksestoel.be en 057 44 73 77.


Op een bordje van bamboe

Stefaan Dekerf gaat voor een mix van noordzeevis en wild. (Foto Westtoer)
Stefaan Dekerf gaat voor een mix van noordzeevis en wild. (Foto Westtoer)

Eethuis Transvaal in Ruddervoorde serveert elke twee weken een uitgebreid afhaal-menu. Chef Stefaan Dekerf laat je kiezen tussen een driegangenmenu voor 35 euro en een viergangenmenu voor 45 euro met onder meer een mix van noordzeevis en wild én aangepaste dranken. De gerechten dresseert hij op borden in bamboe. Voor de feestdagen voorziet hij een leuke Foodbox.

Eethuis Transvaal, Sijslostraat 127 in Ruddervoorde. Reserveren kan op

www.eethuistransvaal.be en 050 70 81 91.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier