Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Chef Antoine Rabaut van Feu d’Or. (Foto Westtoer)
Chef Antoine Rabaut van Feu d’Or. (Foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Chef Antoine Rabaut van restaurant Feu d’Or in Nieuwpoort is verzot op streek producten. Zo heeft hij een grote voorliefdevoor vis van de Belgische visserij en groenten van lokale boeren. In Feu d’Or kan je de klok rond terecht aan de traiteurautomaat. De chef vult de automaatdagelijks met verse gerechten, waar die liefde voor lokaal duidelijk voelbaar is. Wat dacht je van een duo van griet-roodbaars of boerenworst met puree en prei?

Feu d’Or, Albert I laan 92 in Nieuwpoort. Meer info op www.feudor.be.


Het blijft in de familie

Chef Geert Vandermersch van Ter Weyngaerd. (Foto Westtoer)
Chef Geert Vandermersch van Ter Weyngaerd. (Foto Westtoer)

Chef Geert Vandermersch van Ter Weyngaerd in Izegem houdt van gedreven lokale producenten. Hij zoekt het letterlijk niet ver, want zo kweekt zijn broer witblauw rundvlees en haalt hij zijn verse aardbeien bij zijn schoonbroer. Voor afhaal (of levering) kan je kiezen uit onder meer carpaccio van ossenhaas, een skreihaasje en piepkuiken. Afsluiten kan met vier Belgische kaasjes.

Ter Weyngaerd, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 32 in Izegem.

Info op www.terweyngaerd.be.


Voor fijnproevers

Chef Jean-Philip De Wilde van ‘t Molenhuys. (Foto Westtoer)
Chef Jean-Philip De Wilde van ‘t Molenhuys. (Foto Westtoer)

In Bistro Molenhuys in Vlissegem bij De Haan geniet je anders van de prachtige inrichting, het schitterende tuinterras en dagverse producten. Maar nu is het nog even afhaal. Wekelijks is er een driegangenmenu voor 35 euro. Maar je kan ook afzonderlijke gerechten bestellen, van bouillabaisse tot paling in ‘t groen en garnaalkroketten. Afsluiten kan je met een heerlijke moelleux van chocolade of een bosbessentaartje.

Bistro ‘t Molenhuys, Vijfwegestraat 16 in Vlissegem. Info op

www.bistromolenhuys.be.


Met respect voor traditie

Chef Joachim De Lille van Het Ovenhuis. (Foto Westtoer)
Chef Joachim De Lille van Het Ovenhuis. (Foto Westtoer)

In Het Ovenhuis op het marktplein van Watou zit je in gewone tijden heel gezellig binnen én buiten. Nu kan je er wekelijks terecht voor wisselende afhaalgerechten. Traditie en lekkers gaan hier hand in hand. Je kan bijvoorbeeld starten met een Picon van het huis. Op het menu vind je onder meer huisgerookte zalm, varkenshaasje en kabeljauwhaasje.

Het Ovenhuis, Watouplein 1 in Watou. Ontdek het menu van de week op

www.hetovenhuis.be.


Goed gekruid

Chef Patrick Van Hoorn van De Zuidkant. (Foto Westtoer)
Chef Patrick Van Hoorn van De Zuidkant. (Foto Westtoer)

Chef Patrick Van Hoorn van restaurant De Zuidkant in hartje Damme is creatief in alle omstandigheden. Hij werkt met een klein keukenteam en is ook North Sea Chef. Nu biedt hij wekelijks een wisselend afhaalmenuaan voor 45 euro. Proef eens de hoevekip of het lekkers uit de Noordzee, perfect afgekruid met verse kruiden uit de buurt.

De Zuidkant, Jacob van Maerlantstraat 6 in Damme. Ontdek het menu van de week op www.restaurantdezuidkant.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.