Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Chef Jan Devos van Bassud in Torhout is zo lokaal ingesteld dat hij veel kruiden en groenten zelf kweekt. Hij verrast ook vaak met lokale specialiteiten.Hij heeft een gevarieerd aanbod in takeaway met onder meer een aperitiefbox, een driegangenmenu, huisgemaakte kroketjes en kindvriendelijke gerechtjes. En voor de tortelduifjes is er de valentijnsbox.

Restaurant Bassud, Zuidstraat 24 in Torhout. Ontdek het volledige aanbod op www.bassud.be.


Valentijn met Villared

Villared is al jaren een gevestigde waarde in de Leiestreek. Zijn liefde voor streekproducten en lokaal lekkers steekt chef Dave Debal nu ook in zijn valentijnsmenu. Voor 55 euro per persoon krijg je drie voorgerechtjes om te delen onder meer vitello tonnato ‘Villared Style’ , een apart hoofdgerecht dorade royal of pluma Iberico en nog een dessert. Zeer eenvoudig om thuis te dresseren en op te warmen.

Restaurant Villared, Leenstraat 51 in Izegem. Ontdek het volledige menu op www.villared.be.


Sterretjes zien met valentijn

Tweesterrenrestaurant De Jonkman in Sint-Kruis biedt wekelijks klassiekers aan in de afhaal zoals ‘Chicon gratin’ met Brasvar-ham en grondwitloof. Tot maandag 8 februari kan je ook het menu Grote Liefde voor valentijn bestellen voor 85 euro per persoon met onder meer brandade van tarbot uit de Noordzee, gelakte duif en een chocoladeversnapering van Dominique Persoone. Afhalen kan in Brugge of Knokke. Thuisleveringkan in Oostende, Gent en Brussel.

De Jonkman, Maalse Steenweg 438 in Brugge. Ontdek het volledige menu op www.dejonkman.be.


De zee dichtbij

Chef Benny van Torre van Markt XI. (Foto Westtoer)
Chef Benny van Torre van Markt XI. (Foto Westtoer)

Chef Benny van Torre van Markt XI in De Haan combineert traditie en innovatie, waarbijhij ook inspiratie vindt in de verschillende eetculturen. Toch heeft hij ook heel wat aandacht voor het lokale verhaal. Hij biedt wekelijks een wisselend afhaaldriegangenmenuaan voor 39 euro. Hij werkt daarbij graag met lekkers uit de Noordzee. Bestellen kan telkens tot donderdagavond en afhalen gebeurt op zaterdag, maar ook op zondag 14 februari (valentijn) kan het.

Markt XI, Driftweg 11 in De Haan.

Ontdek het menu van de week op facebook.com/MarktXI.


Heerlijk huwelijk

Mieke Verkarre van De Lisdodde. (Foto Westtoer)
Mieke Verkarre van De Lisdodde. (Foto Westtoer)

Mieke Verkarre serveert wekelijks lekkers uit de streek in restaurant De Lisdodde in Lo-Reninge. Maar ze heeft nu ook een heerlijk valentijnsmenu voor 36 euro per persoon in de aanbieding, met als hapje een crunchy van zonnevis, een huwelijk van skrei en grijze garnalen, chateaubriand of paling Fintele als hoofdgerecht en nog een verrassingsdessertje.

Restaurant De Lisdodde, Fintele 24 in Lo-Reninge. Ontdek het volledige menu op www.delisdodde.be. Bestellen kan tot woensdag 10 februari.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.