Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Dankzij chef Matthias Speybrouck krijg je een gezellig aperitiefmoment. (Foto Westtoer)
Dankzij chef Matthias Speybrouck krijg je een gezellig aperitiefmoment. (Foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Chef Matthias Speybrouck van restaurant Va et Vient in het hart van Kortrijk biedt wekelijks lekkere en eenvoudige takeawaygerechten aan die gemakkelijk thuis af te werken zijn. Als NorthSeaChef serveert hij bijvoorbeeld ceviche van noordzeevis. Maar je kan bij hem net zo goed een borrelbox bestellen voor een gezellig aperitiefmoment. Tip: bestel meteen ook zijn huisgemaakte aperitief.

Va et Vient, Handboogstraat 20 in Kortrijk. Ontdek het aanbod van de week op www.facebook.com/restaurantvaetvient.


Lokaal boven

De pretentieloze stijl trekt chef Steven Devriendt door in zijn takeaway. (Foto Westtoer)
De pretentieloze stijl trekt chef Steven Devriendt door in zijn takeaway. (Foto Westtoer)

Chef Steven Devriendt is al jaren verknocht aan lokale producten, waarmee hij aan de slag gaat in zijn pretentieloze en gezellige Bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele. Voor zijn takeaway hanteert hij dezelfde filosofie. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je bij hem aankloppen voor bijvoorbeeld de marktvis of carpaccio van West-Vlaams rund. Of kies voor het weekmenu of de weekendsuggestie. Er zijn ook kindergerechten beschikbaar.

Bistro Cuisine Kwizien, Bruggestraat 45 in Zwevezele. Ontdek het aanbod van de week op www.facebook.com/ cuisinekwizien.


Heerlijks uit de Noordzee

Voor Marianne Pauwaert, hier met haar dochter, is koken een familie-aangelegenheid. (Foto Westtoer)
Voor Marianne Pauwaert, hier met haar dochter, is koken een familie-aangelegenheid. (Foto Westtoer)

De familiezaak Tijdok is al jaren een begrip in Zeebrugge. Chef Marianne Pauwaert, afkomstig van een vissersfamilie, plaatst noordzeevis prominent op de afhaalkaart. Ze kiest daarbij steevast voor lokaal en duurzaam met onder andere een bouillabaisse van noordzeevis, huisgemaakte garnaalkroketten of een Zeebrugs vispannetje. Laat je verrassen door haar bekroonde Vlaamse vissoep of kies voor een gezellige sharingbox.

Tijdok, Tijdokstraat 16 in Zeebrugge. Ontdek de afhaalgerechten op www.tijdok.be.


De smaakmaker

Aan variatie en creativiteit geen gebrek in Oh Restaurant in Sint-Idesbald. (Foto Westtoer)
Aan variatie en creativiteit geen gebrek in Oh Restaurant in Sint-Idesbald. (Foto Westtoer)

Op het takeoutmenu van chef Ivan Puystiens van Oh Restaurant in Sint-Idesbald staan tal van lekkere suggesties om thuis van te genieten. Je kan opteren voor een ‘tapas dinner box’ voor 45 euro, de ideale smaakmaker voor een zalige avond. Als NorthSeaChef pakt hij ook uit met een ‘Menu North Sea’. Daarnaast serveert hij ook nog een vegetarisch menu.

Oh Restaurant, Koninklijke Baan 289 in Koksijde. Ontdek het volledige aanbod op www.ohrestaurant.be.


Zoals bij je ouders thuis

Jelle Devisch en de ganse equipe zetten hun beste beentje voor. (Foto Westtoer)
Jelle Devisch en de ganse equipe zetten hun beste beentje voor. (Foto Westtoer)

Frans en Ria Saint-Germain gaven een paar jaar geleden de fakkel door aan Jelle Devisch, die Père et Mère extra op de kaart heeft gezet. Het restaurant in Diksmuide biedt dezer dagen een afhaalweekendmenu van drie gangen aan voor 32 euro. Er is telkens keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten, zoals bijvoorbeeld de langzaam gegaarde kalfsnek of kabeljauwfilet met bloemkool.

Bistro Père et Mère, Grote Markt 43 in Diksmuide. Ontdek het aanbod van de week op www.pere-et-mere.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier