Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Restaurant Retro brengt een moderne toets aan klassieke gerechten. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Restaurant Retro brengt een moderne toets aan klassieke gerechten. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Restaurant Retro in Izegem is al sinds jaar en dag een begrip. Recent werd nog het interieur vernieuwd. Chef Guy Deneweth kookt met liefde voor de producten en dat levert hem een trouw publiek op. In takeaway serveert hij naast diverse hapjes en suggesties ook een weekendmenu en een kreeftenkriebelmenu. Zeker eens proberen.

Restaurant Retro, Meensestraat 159 in Izegem. Ontdek al dat lekkers op www.restaurantretro.be.


Voor ieders smaak

Thibault Van Aerde leeft zich uit met de seizoenen. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Thibault Van Aerde leeft zich uit met de seizoenen. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

In TouGou houdt de Brugse chef Thibault Van Aerde ervan om met de seizoenen mee en met lokale producten te koken. Zijn winkel/meeneemtraiteur is open van maandag tot zaterdag. Thibault biedt wisselende gerechten aan, met onder meer de catch of the day à la normande, edelhertstoofpotje en witloof-mosselgratin. Daarnaast vind je er ook diverse salades, Franse delicatessen en aperitiefhapjes om gezellig te delen.

TouGou Fijnproeverij, Smedenstraat 47 in Brugge. Ontdek het volledige aanbod op www.tougou.be.


Lekkers uit het Brugse Ommeland

Chef Koen Minne verrast graag zijn klanten met zijn menu. (Foto Westtoer)
Chef Koen Minne verrast graag zijn klanten met zijn menu. (Foto Westtoer)

In het hart van het Brugse Ommeland baat Koen Minne Ter Haeghe uit, een gemengd landbouwbedrijf dat werd omgebouwd tot hoevehotel waar je ook iets lekkers kan eten. Chef Koen biedt een maandelijkse kaart aan met enkele voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Proef zeker de viskroketjes made by Arthur of het kalfsbroodje met jagerssaus en schorseneren.

Hoevehotel Ter Haeghe, Vaartstraat 43 in Gistel. Ontdek het volledige menu op www.terhaeghe.be.


Verrassend nieuw

Chef Dries Huisseune van Bistro JETT. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Chef Dries Huisseune van Bistro JETT. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

Chef Dries Huisseune van Bistro JETT in Knokke-Heist houdt zich scherp door nieuwe gerechten uit te proberen. Ook nu laat hij je elke week genieten van een wisselend drie- of viergangenmenu. Met JETT@Home kan je kiezen tussen vlees of noordzeevis. Laat je verrassen door kalfstartaar, coquilles, lamszadel of zeebaars. Je kan online ook een aangepaste fles wijn bestellen.

Bistro JETT, Dorpsstraat 113 in Knokke-Heist. Ontdek het weekmenu op www.bistro-jett.be.


Uit liefde voor lokaal

Chef Wendy tovert lekkers op je bord, zijn vrouw zorgt voor de aangepaste wijnen. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Chef Wendy tovert lekkers op je bord, zijn vrouw zorgt voor de aangepaste wijnen. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

Chef Wendy Vanhecke en Carine Hoedt van Merlijn in Zonnebeke verwennen je met authentieke producten en gerechten die met veel vakliefde bereid zijn. Nu bieden ze wekelijks een heerlijke Dinerbox voor twee personen aan voor 90 euro, inclusief een fles premiumwijn. Sommelier Carien en haar rechterhand Kris zijn zowat de specialisten van de streek.

Wijnresto Merlijn, Oude Wervikstraat 70 in Zonnebeke. Bestellen kan op www.restormerlijn.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier