Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen
Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.
Restaurant De Oesterput, Wenduinse Steenweg 16 in Blankenberge. Bestellen kan op www.facebook.com/DeOesterput/.
Lekkers uit de Leiestreek
Restaurant Den Haze in Wingene serveert een Menu Terroir, met onder meer zalm en filet mignon van hert. Of je kan ook opteren voor bereidingen à la carte, van hapjes tot voor- en hoofdgerechten en desserts. Laat je verleiden door een carpaccio van Holstein-rund, een Damse deluxe-burger of een uitgebreide charcuterieplank. Alle gerechten kan je thuis gemakkelijk afwerken.
Restaurant Den Haze, Predikherenstraat 18 in Wingene. Ontdek het volledige aanbod op www.denhaze.be.
Hemels Hellegat
Restaurant ’t Hellegat, gelegen op de Rodeberg, is een topper dankzij het knappe uitzicht, de warme ontvangst van Kristof en Anja én de heerlijke klassieke Vlaamse keuken. In deze periode focussen ze zich op pasta’s met een achttal verschillende sauzen. Daarnaast kan je ook ovenkoeken verkrijgen en klassiekers zoals onder meer varkenswangetjes, kabeljauw in graanmosterdsaus en vogelnestjes in tomatensaus.
Restaurant ’t Hellegat, Rodebergstraat 39 in Heuvelland. Bestellen kan op www.thellegat.be.
Vol-Ver vol goesting
Restaurant Vol-Ver, Watervalstraat 23 in Marke. Bestellen kan op www.vol-ver.be.
Voor elk wat wils bij Guillaume
Chef Wim Vansteelant van restaurant Guillaume in Brugge biedt een wisselend takeawaymenu aan (drie of vier gangen) maar je kan er net zo goed gerechten à la carte bestellen. Als voorgerecht kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verrassende bereiding met rundertartaar, noordzeekrab en haringkaviaar. Als hoofdgerecht is de heerlijke gegrilde beenham een aanrader.
Restaurant Guillaume, Korte Lane 20 in Brugge. Bestellen kan op www.guillaume2000.be/nl/takeaway.
Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier