Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

De Oesterput is al decennialang een gevestigde waarde. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
De Oesterput is al decennialang een gevestigde waarde. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

In De Oesterput staat met Robbe de vijfde generatie van de familie Devriendt aan het roer. Ze zijn bekend voor hun kreeft, zeevruchten en dagverse vis. In januari kan je genieten van een afhaalpakket voor twee personen voor 88 euro, bestaande uit oesters, gerookte zalm, kreeft, citroentaart, zeevruchten in chocolade (van The Chocolate Line) en een fles chardonnay. Perfect om het nieuwe jaar in te zetten.

Restaurant De Oesterput, Wenduinse Steenweg 16 in Blankenberge. Bestellen kan op www.facebook.com/DeOesterput/.


Lekkers uit de Leiestreek

Nathalie en Miguel trakteren je op het beste uit onze streek. (Foto Westtoer)
Nathalie en Miguel trakteren je op het beste uit onze streek. (Foto Westtoer)

Restaurant Den Haze in Wingene serveert een Menu Terroir, met onder meer zalm en filet mignon van hert. Of je kan ook opteren voor bereidingen à la carte, van hapjes tot voor- en hoofdgerechten en desserts. Laat je verleiden door een carpaccio van Holstein-rund, een Damse deluxe-burger of een uitgebreide charcuterieplank. Alle gerechten kan je thuis gemakkelijk afwerken.

Restaurant Den Haze, Predikherenstraat 18 in Wingene. Ontdek het volledige aanbod op www.denhaze.be.


Hemels Hellegat

Kristof en Anja brengen de gezellige sfeer nu in je eigen huis. (Foto Westtoer)©Jan D_Hondt
Kristof en Anja brengen de gezellige sfeer nu in je eigen huis. (Foto Westtoer)©Jan D_Hondt

Restaurant ’t Hellegat, gelegen op de Rodeberg, is een topper dankzij het knappe uitzicht, de warme ontvangst van Kristof en Anja én de heerlijke klassieke Vlaamse keuken. In deze periode focussen ze zich op pasta’s met een achttal verschillende sauzen. Daarnaast kan je ook ovenkoeken verkrijgen en klassiekers zoals onder meer varkenswangetjes, kabeljauw in graanmosterdsaus en vogelnestjes in tomatensaus.

Restaurant ’t Hellegat, Rodebergstraat 39 in Heuvelland. Bestellen kan op www.thellegat.be.


Vol-Ver vol goesting

Bij chef Sébastien Ververken vind je een vijfgangenfoodbox. (Foto Westtoer)
Bij chef Sébastien Ververken vind je een vijfgangenfoodbox. (Foto Westtoer)

Chef Sébastien Ververken van restaurant Vol-Ver in Marke biedt dezer dagen een vijfgangenfoodbox aan voor 56 euro. Daarnaast kan je ook opteren voor gerechten à la carte zoals fazant met seizoensgroenten of voor huisgemaakte klassiekers zoals varkenskaakjes op grootmoeders wijze, balletjes in tomatensaus… Aan keuze geen gebrek. Er is tevens een uitgebreide wijnkaart. Ook campers zijn welkom. Indien gewenst wordt ontbijt voorzien.

Restaurant Vol-Ver, Watervalstraat 23 in Marke. Bestellen kan op www.vol-ver.be.


Voor elk wat wils bij Guillaume

Aan afwisseling geen gebrek dankzij chef Wim Vansteelant. (Foto Westtoer)
Aan afwisseling geen gebrek dankzij chef Wim Vansteelant. (Foto Westtoer)

Chef Wim Vansteelant van restaurant Guillaume in Brugge biedt een wisselend takeawaymenu aan (drie of vier gangen) maar je kan er net zo goed gerechten à la carte bestellen. Als voorgerecht kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verrassende bereiding met rundertartaar, noordzeekrab en haringkaviaar. Als hoofdgerecht is de heerlijke gegrilde beenham een aanrader.

Restaurant Guillaume, Korte Lane 20 in Brugge. Bestellen kan op www.guillaume2000.be/nl/takeaway.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier