Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen met deze feestdagen.

Stel zelf je menu samen bij d'Oude Burcht. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe
Stel zelf je menu samen bij d’Oude Burcht. (Foto Westtoer)©Michael Dehaspe

Chef Olivier Vansteenkiste van d’Oude Burcht in Kortrijk laat je zelf je menu samenstellen voor zowel kerst als Nieuwjaar: drie gangen voor 45 euro, vier gangen voor 55 euro of vijf gangen voor 65 euro. Voor kerst kan je bestellen tot 22 december en voor eindejaar tot 29 december. Suggesties zijn onder meer de cannelloni van hert, papillot van grietbot en gebakken filet van fazant.

Restaurant d’Oude Burcht, O.-L.-Vrouwestraat 46 in Kortrijk. Reserveren kan op www.oudeburcht.be en 0497 44 10 17.


(H)eerlijk feestmenu

Bij restaurant Lettenburg kan je een Kerstbox en Sylvesterbox verkrijgen. (Foto Westtoer)
Bij restaurant Lettenburg kan je een Kerstbox en Sylvesterbox verkrijgen. (Foto Westtoer)

Chef Jurgen Carron van restaurant Lettenburg in Diksmuide heeft verschillende afhaalgerechten klaargestoomd voor dit eindejaar. Je kan uiteraard ook opteren voor het (h)eerlijke menu dat hij voor je samengesteld heeft; de Kerstbox voor 55 euro (bestellen kan tot 22 december) of de Sylvesterbox voor 55 euro (bestellen kan tot 29 december). Er is ook telkens een aangepaste Kidsbox voorzien.

Restaurant Lettenburg, Lettenburgstraat 15 in Diksmuide. Reserveren kan op www.restaurantlettenburg.be en 051 55 57 83.


Brutaal lekker

Bistro Bruut in Brugge pakt uit met een Christmas 2020 takeawaymenu voor 90 euro per persoon, met onder andere oesters, griet, gravad lax, Bruuts groentegerecht van het jaar van GaultMillau (met gegrilde prei, gerookte mossel, beurre blanc en dragon), hoevekip Wellington en Birramisu. Bestellen moet voor 20 december en afhalen kan in Brugge, Gent, Ieper of Deerlijk.

Bistro Bruut, Meestraat 9 in Brugge. Reserveren kan op www.bistrobruut.be en 050 69 55 09.


Feest op je bord

Op de site van Tête Pressée vind je tal van suggesties. (Foto Westtoer)
Op de site van Tête Pressée vind je tal van suggesties. (Foto Westtoer)

Chef Pieter Lonneville van Tête Pressée in Sint-Michiels startte al tien jaar geleden met de combinatie toogrestaurant en eetwinkel. Stel zelf je feestmenu samen aan de hand van de suggesties op de website, zoals stoofpotje van hondshaai, gravad lax North Sea Style, rosbiefje van ree, gebakken fazantenfilet of gevulde kalkoen. Op de site vind je voorts een uitgebreide folder om de feestdagen culinair door te komen.

Restaurant Tête Pressée, Kon. Astridlaan 100 in Sint-Michiels. Reserveren kan op www. tetepressee.be en 0470 21 26 27.


Scoren met streekproducten

Bij Stefaan Lauwereins kan je boxen op maat verkrijgen. (Foto Westtoer)
Bij Stefaan Lauwereins kan je boxen op maat verkrijgen. (Foto Westtoer)

NorthSeaChef Stefaan Lauwereins van Vlass in Middelkerke heeft al meer dan 20 jaar handgepelde garnalen op de kaart staan en hij is verzot op seizoens- en streekproducten als hoppescheuten.Voor Kerstmis en oudejaar stelde hij twee boxen samen. De Vlass XMas Box voor 95 euro (4 amuses en 4-gangenmenu, bestellen kan tot en met 20 december) en de Vlass XXMas Box voor 135 euro. Voor oudejaar heb je keuze tussen de Vlass Twenty Box en de Vlass Twenty One Box.

Restaurant Vlass, Leopoldlaan 246 in Middelkerke. Reserveren op www.vlass.be en 059 30 18 37.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.