https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vernieuwde flagshipstore van Ann Demeulemeester in Antwerpen

© AURORE BELOT BELGA
Phebe Somers

Het is geen terugkeer naar de modewereld als ontwerpster, maar het DNA van Ann Demeulemeester zal wel voortleven. Zaterdag 2 september kan iedereen de vernieuwde boetiek van het ADD-merk bezoeken, waar de iconische mode-ontwerpster de komende 10 jaar als creatieve adviseur input zal geven.

Ann Demeulemeester drukt na 8 jaar weer haar stempel op het Antwerpse modelandschap. In samenwerking met de huidige eigenaar, Claudio Antonioli, opent er een vernieuwde boetiek van het modemerk ‘Ann Demeulemeester’ z’n deuren in Antwerpen, recht tegenover het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Geen volledige comeback sinds haar vertrek bij het modehuis in 2013, maar wel een winkel die het DNA van Ann zal uitdragen. Ze zal als soort creatief adviesorgaan haar bijdrage leveren, dus niet als ontwerpster. Ook man- en zoonlief stappen mee in het avontuur, respectievelijk als artdirector en grafisch ontwerper.

Input gewaardeerd

Het project is tot stand gekomen na de overname van het merk door Claudio Antonioli in 2020. De Italiaanse mode-ondernemer maakte het meteen duidelijk dat hij de input van de stichters ten harte nam. Een echte verademing na dat Ann en (creatieve) partner Patrick Robyn van 2013 tot 2020 het merk zagen worstelen onder leiding van het bedrijf BVBA32. Het was Claudio die aanklopte bij Robyn om de boetiek in Antwerpen te restylen, en zo is de bal aan het rollen gegaan. In de boetiek is Anns stijl dus niet enkel terug te vinden in de kledij, ook de inrichting gebeurde aan de hand van de homewarecollectie van Sarax, waar Ann en Patrick samen aan hebben gewerkt.

Of Ann toch nog zal ontwerpen in de toekomst? ”Dat is niet de bedoeling”, klink het. ”Maar je weet nooit natuurlijk”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten