Van top tot teen gesoigneerd? Met deze tips lukt het!

Van er verzorgd bijlopen word je blij. En relaxed! (Foto Getty) © Getty Images/iStockphoto
Nancy Boerjan

Maak het gezellig in de badkamer en neem je lijf eens rustig onder handen. Maak je benen lekker glad, werk die vervelende nageluitgroei bij, breng je wenkbrauwen weer in vorm en smeer je voeten babyzacht. Wedden dat je je met onze tips hierna als herboren voelt?

Kunstnagels, mooie voeten of perfect gestylede wenkbrauwen zijn specialistenwerk. Evenaren zullen we hun werk niet, maar met deze tips en tricks kom je al een eind weg.

Verzorgde nagels

Acryl- of gelnagels die het iets langer dan gewoonlijk zonder bijvulling moeten stellen, kun je er met een beetje valsspelen toch nog goed uit laten zien. Vijlen is altijd een goed idee wanneer je uitgroei hebt, zowel in de lengte als wat de vorm betreft. Markeer de vorm door lijntjes met viltstift te zetten, zo vijl je niet te veel. Gebruik een stevige vijl, want kunstnagels zijn een stuk harder dan natuurlijke.

Vervolgens camoufleer je de uitgroei tussen de nagelriem en de aanzet van de kunstnagel: vijl het nageloppervlak net zo lang tot de overgang tussen beide egaal aanvoelt. Regelmatig checken of het al zover is, zodat de natuurlijke nagel niet beschadigd geraakt. Gebruik tot slot een buffervijl om het nu wat ruwe oppervlak helemaal glad te krijgen.

Daar gaat dan een goede basecoatoverheen en vervolgens je favoriete kleurtje. Een dikke topcoat zorgt voor de finishing touch.

Zachte voetjes

Je nagels knippen doe je het best na een voetbadje. Er wordt vaak beweerd dat je de nagels recht en horizontaal moet afknippen, maar dan krijg je scherpe hoekjes. Het is beter om de top van de teen te volgen. Een licht gebogen nageltang of -schaar gebruiken helpt daarbij. Haal nog even een zachte vijl over de pas geknipte teennagel.

Eelt verwijderen moet met de nodige omzichtigheid gebeuren. Ga in elk geval niet aan de slag met scherpe materialen. Verwijder eelt met een spatel of rasp, waaraan liefst een grovere en een zachte kant schuurpapier zit. Naargelang de hoeveelheid eelt gebruik je eerst de grove en vervolgens de zachtere, of alleen de zachte kant. Schuur altijd in de richting van de huidlijnen. En neem geen voetbad op voorhand.

Voorkom vocht tussen je tenen, want dat kan voor problemen zorgen. Het vocht blijft zitten omdat je je voeten niet goed afdroogt, schoenen draagt die niet ‘ademen’ of veelal voor mannen te vaak sport- of stoffen schoenen draagt. De schimmel die daardoor ontstaat kun je gelukkig bestrijden met sprays. Maar voorkomen is beter dan genezen. Dus droog je voeten na het douchen nog even snel na met de haardroger!

Mooie blik

Wijzig de vorm van je wenkbrauwen niet zelf. Maar als ze al de juiste vorm hebben, kun je ze zelf onderhouden met een pincet. Doe dat mét de haargroei mee en zónder vergrootspiegel, want zo zie je de vorm niet goed. Blijf wel af van de haartjes tot een centimeter onder de wenkbrauw. Ook aan de bovenkant van je wenkbrauwen ga je best niet plukken: omdat de haren naar beneden groeien, krijg je binnen de kortste keren gaatjes.

Of misschien is dit het moment om wenkbrauwen die je hebt fijngeplukt opnieuw te laten bijgroeien tot volle exemplaren. Als je vier weken geen wilde haartjes weghaalt, dan beginnen de haartjes soms opnieuw te groeien en sluiten ze uiteindelijk opnieuw mooi aan tot volle wenkbrauwen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten