Van speels tot stoer

Redactie KW

Een baby in huis? Met deze speelse en stoere hebbedingetjes zal je jouw ukkepuk de tijd van zijn leven geven! En… ook de rest van het gezin kan meegenieten.

Gezond – Zuivere lucht voor de baby

Vooral in de winter kan een baby of jong kindje problemen aan de luchtwegen ondervinden of een verkoudheid opdoen. Maar met de Hygro+ luchtbevochtiger van het Nederlandse merk Babymoov kan je die kwaaltjes verhelpen. Het geruisloze toestel zuivert de binnenlucht, waardoor het aanwezige stof vermindert en de luchtkwaliteit toeneemt. Daarnaast beschikt het digitale apparaat over een aromaverstuiver met etherische oliën en kan je het ook als veelkleurige nachtlamp gebruiken.

Stoer – Op stap met papa

Van speels tot stoer

Eens de baby er is, zijn er ook voor de vaders tal van taakjes weggelegd… De jonge Nederlandse moeder Pauline Bogaards heeft daarop ingespeeld met een eigen stoer kledinglabel. Ze is gek op de kleuren zwart, wit en grijs en besloot om die sombere kleuren een eigenwijze twist te geven in outfits met komische opschriften als ‘awesome daddy’, ‘play it loud’ en ‘let’s rock’.

Speels – Een speelzak als kleurboek

Van speels tot stoer

Ligt jouw huis ook vaak vol speelgoed? Met de katoenen opbergzakken van het Belgische merk Play & Go is de rommel in 1-2-3 opgeruimd. Je kan de zakken trouwens ook uitspreiden en als speelmat gebruiken. Ze bestaan in verschillende grappige prints, die de kinderen met kleurrijke textielstiften kunnen inkleuren. Zo creëren ze al op jonge leeftijd hun eigen speel- en logeerzak, ideaal om later mee op vakantie of op kamp te gaan.

Handig – Als een visje in het water

Van speels tot stoer

In dit zachte blauwe badje van het Amerikaanse merk Skiphop voelt jouw baby zich als een visje in het water. De badkuip bestaat uit verstelbare lagen, waardoor ze zich aan de groei van de baby kan aanpassen. Het soepele gaas beschermt het lichaam van het kind extra. De binnenvoering kan je gemakkelijk wegnemen, zodat het kindje ook kan rechtzitten. Wie een zachtere uitvoering van het bad wenst, kan kiezen voor het gloednieuwe badkussen Soft Spot Sink Bath, dat waterabsorberend is en in elke wastafel past.

Origineel – Zonder pottenkijkers op het potje

Van speels tot stoer

Voor de eerste keer op het potje is een grote gebeurtenis voor een klein kind. Wist je dat ook kindjes liever zonder ‘pottenkijkers’ naar het toilet gaan? Dat is nu mogelijk dankzij het plooibare kartonnen hokje Ma Cacabane van het Franse speelgoedmerk Pirouette Cacahuète. Maar het huisje is eveneens speelgoed: kinderen kunnen er verstoppertje in spelen of naar hartenlust op de muren tekenen en kleuren. Het toilethokje is te koop bij de West-Vlaamse webshop Fairplace, die bekendstaat om zijn duurzame speelgoed.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.