Toeristische tips van Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Word fietsambassadeur van Slovenië

Nog niet zo bekend, maar wel een aanrader om te fietsen: Slovenië. Het Midden-Europese land heeft immers een prachtig én gevarieerd landschap, waardoor het er heerlijk fietsen is. Om die fietskwaliteiten extra in de verf te zetten is de Sloveense toeristische dienst nu op zoek naar fietsambassadeurs die van dinsdag 22 tot zondag 27 mei een gratis fietsreis door de mooiste streken van het land cadeau krijgen. Alles is gratis: ervaren fietsgidsen, een fietsuitrusting, accommodaties, maaltijden en transfers. In ruil deelt de fietsambassadeur zijn of haar onvergetelijke avonturen met de rest van de wereld. Wie deel wil nemen aan de wedstrijd, moet dus niet alleen van fietsen houden, maar ook een expert in sociale media zijn. Inschrijven kan nog tot en met maandag 23 april. Meer info op www.slovenia.info.

Ecoreizen in Noorwegen

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

De natuur is belangrijk voor de Noren, dus is het niet zo vreemd dat ze nu ook uitpakken met reizen op een ecologische manier. Langs de zuidelijke kusten kunnen reizigers comfortabel met de trein en de boot reizen en zo plaatsen ontdekken waar ze anders met de wagen nooit komen. Aanraders zijn het prachtige treintraject van Oslo naar Kristiansand en de 75 km lange panoramische kustroute Jaerbanen tussen Egersund en Stavanger. Vanaf Stavanger kan het met de boot tot Bergen. Meer informatie bij nichetouroperator Gallia.

Fietsen in de Alpen

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

De Alpen zijn een paradijs voor wielerliefhebbers. Zeker komende zomer, want dan worden meer dan tien grote cols op bepaalde dagen voorbehouden voor wielertoeristen. Zo worden bijvoorbeeld de Col du Galibier en de Col d’Izoard op bepaalde dagen in juli en augustus volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat wielertoeristen in alle veiligheid de cols kunnen beklimmen. Meer informatie op www.hautes-alpes.net.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.