Toeristische tips van Peter Soete

© Getty Images/iStockphoto
Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Koop een stoel met extra beenruimte

Wie low cost vliegt, doet er soms goed aan om 20 euro extra te betalen voor een zetel met extra beenruimte. De kans is groot dat een van de meestal drie zetels naast je onbezet blijft en je niet alleen meer beenruimte, maar ook meer lichaamsruimte in het algemeen krijgt.

Koopjes in de paasvakantie

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Kriebelt het om toch een reis te boeken in de paasvakantie, dan is het nog niet te laat. Je kan zelfs nog koopjes doen! Wie nog een weekje skiplezier wil in Frankrijk, Oostenrijk of Italië, boekt best vanaf 1 april ofwel de eerste week van de paasvakantie. Die valt bij ons namelijk vroeger dan in de ons omringende landen. Dat zorgt niet alleen voor minder volk op de pistes maar ook voor goedkopere hotelkamers.

Wie voor de zon gaat, kiest best voor de tweede week van de paasvakantie. Heel wat gezinnen met kinderen komen graag nog een ‘beetje op hun positieven’ na een reis vooraleer weer naar school of het werk te trekken. Vandaar dat de meeste vakantiegangers kiezen voor de eerste (en daarom ook iets duurdere) vakantieweek.

Romantiek in Keukenhof

Toeristische tips van Peter Soete

Het centrale thema in het Nederlandse Keukenhof dit jaar is romantiek. Het park opende gisteren, op donderdag 22 maart, de deuren. Tot en met zondag 13 mei is het bloemenparadijs geopend voor het publiek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.