Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Straatsburg in de ban van liefde

Zwemmen bij maanlicht, betoverende concerten, romantische tête-à-têtes en een prachtig decor: Straatsburg doet er ook dit jaar alles aan om iedereen een onvergetelijke Valentijn te bezorgen. Tien dagen lang, van 9 tot 18 februari, vindt het valentijnsfestival Strasbourg Mon Amour er plaats. Het volledige programma ontdek je op www.strasbourg-monamour.eu.

Oesters in Château Richeux in Cancale

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Cancale is bekend als de oesterhoofdstad van Bretagne. Je vindt er overal oesterbars en kleine oesterrestaurants. Wil je het iets verfijnder, dan raden wij Château Richeux aan. Nestel je op het terras met zicht op zee en geniet van een overheerlijke zeevruchtenschotel voor ongeveer 35 euro.

Overwin je vliegangst

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Wil je graag een verre reis maken, maar heb je last van vliegangst? Dan kan een cursus vliegangst overwinnen de oplossing zijn. Sinds 2010 organiseert reisorganisator Tui samen met Freesky regelmatig verschillende cursussen, gaande van een snelcursus van zes uur tot een programma van zes dagen. De cursisten kunnen onder meer in een nagebootste vliegtuigcabine wennen aan het gevoel in een vliegtuig te zitten. Negentig procent van de deelnemers is na de cursus blijvend van zijn vliegangst verlost.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.