Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Kerst op kasteel Keukenhof

Op zaterdag 16 en zondag 17 december kun je kasteel Keukenhof in het Nederlandse Lisse gratis bezoeken. Het kasteel baadt dan in een heuse kerstsfeer en je bezoekt het zonder rondleiding. Wel zijn in verschillende kamers gidsen aanwezig die je alles over het kasteel kunnen vertellen. Het is geopend van 11 tot 17 uur.

Goedkoop vliegen met de kerstbon

Brussels Airlines pakt deze kerstperiode uit met b.gifts. De city-kerstbon (Praag, Boedapest, Berlijn, Rome…) van 99 euro kenden we al. Nu komen er de sunny-kerstbon bij van 198 euro waarmee je een retourvlucht naar de zon boekt (Malaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Dubrovnik…) en de world-kerstbon, die 396 euro kost en waarmee je een retourvlucht kunt maken naar New York, Washington, Toronto of Mumbai. De bon moet wel gekocht worden voor 1 januari 2018 en de boeking moet gebeuren voor 28 februari 2018. Je kunt met een b.gift reizen tussen 15 januari en 15 juni 2018. Meer info op www.brusselsairlines.com.

Slaap voor een prikje in een authentieke pub

Toeristische tips van Peter Soete

Zeven authentieke pubs en hotels in Kent, die eigendom zijn van bierbrouwer Shepherd Neame, pakken in januari en februari 2018 uit met een heel mooie aanbieding. Voor ongeveer 170 euro verblijf je met zijn tweetjes twee nachten in een dubbele kamer, wacht er ‘s morgens twee keer een uitgebreid Engels ontbijt en krijg je ‘s avonds ook nog één keer een driegangenmenu geserveerd. Dat aanbod is geldig van 5 januari tot 1 maart met uitzondering van 14 en 15 februari. De deelnemende pubs en hotels zijn Royal Hotel in Deal, Royal Albion in Broadstairs, Botany Bay in Kingsgate (foto), Bell Hotel in Sandwich, Conningbrook in Ashford, Royal Wells Hotel in Tunbridge Wells en de Dog & Bear in Lenham. Die aanbieding moet je telefonisch boeken bij het gekozen adres met vermelding van de code ‘XMAS2017’. Alle info over deze pubs en hotels is te vinden op www.shepherdneame.co.uk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.