Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Frida Kahlo in Londen

Frida Kahlo staat bekend als een van de meest innovatieve en baanbrekende kunstenaressen van de 20e eeuw. Niet alleen Frida’s kleurrijke zelfportretten, maar ook haar inspirerende persoonlijkheid en iconische stijl maakten haar beroemd. Het Victoria & Albert museum in Londen opent 16 juni een unieke tentoonstelling waarbij haar kleding en persoonlijke bezittingen voor het eerst buiten Mexico te zien zijn. Onder andere haar protheses, medicijnen, accessoires, sieraden en foto’s zijn nog tot 4 november te bezichtigen.

Ontbijt in Les Deux Magots

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images

Iedere kunst- en literatuurliefhebber moet ooit eens het ontbijt geprobeerd hebben in Les Deux Magots op de Place Saint-Germain-des-Prés in Parijs. Dit literair café dateert uit 1885 en was de geliefkoosde plek van Verlaine, Rimbaud, Picasso en Hemingway, om er maar enkele te noemen. Nu nog komen (meestal oudere) Parijzenaars hier hun krant lezen of een praatje maken met vrienden. De obers brengen met Parijse zwier lekkere koffie of theespecialiteiten. Voor een Frans (dus klein) ontbijt met koffie of thee betaal je 12 euro. Wie eens wil gek doen, kan er ook versgeperst fruitsap, yoghurt of fruitsalade en een mandje koffiekoeken bij bestellen. Reken dan op 26 euro.

Scan en vertaal

Toeristische tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Wil je heel vlug een tekst in een vreemde taal vertalen, dan is de app Scan & Vertaal ideaal. De tool laat toe om teksten in meer dan 70 talen en in talrijke alfabetten te scannen (fotograferen) en bezorgt je onmiddellijk een vertaling. Superhandig om bijvoorbeeld verkeersborden te begrijpen, of gewoon een menukaart. Uitsluitend in de Apple Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.