Tips van Peter Soete

© Arianta
Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Op de lappen in de Rue de Lappe

De Rue de Lappe in de Parijse wijk de Bastille is maar een kleine 300 meter lang, maar ze is wel het epicentrum van toffe bars in de lichtstad. Je vindt quasi geen gewoon huis in dit kleine – willens nillens verkeersvrije – straatje. De tientallen bars hebben leuke namen als Le Lèche-Vin of Patati Patata Paris en openen de deuren meestal omstreeks zes uur. Ideaal om het straatje dan al eens te verkennen, want bij de opening zijn er altijd happy hours of ‘twee voor de prijs van een’. Nadat je enkele cocktails geproefd hebt in verschillende bars kan je lekker dineren in een van de vele restaurants in de aanpalende straten om dan vanaf middernacht opnieuw te genieten van het mooie leven in de Rue de Lappe.

Feesten en fietsen op het Isle of Wight

Tips van Peter Soete
© iStock

Het Isle of Wight Festival viert van donderdag 21 tot zondag 24 juni zijn 50ste verjaardag. Het festival op het piepkleine eiland voor de Engelse zuidkust begon in 1968 met een rockfestival dat door de jaren heen legendarisch werd. Niet in het minst omdat er steevast beroemde rockers van de partij waren zoals Bob Dylan en Jimi Hendrix. Dit jaar staan onder meer Depeche Mode, The Killers, Kasabian en Liam Gallagher op de podia. Uiteraard is dit festivalweekend ideaal om meteen het hele eiland te verkennen en te genieten van strandwandelingen, van fietstochten tussen de landelijke dorpjes of van een authentieke pubmaaltijd in Newport.

Bieden voor een upgrade

Tips van Peter Soete
© iStock

Bij heel wat premiumvliegtuigmaatschappijen (Jet Airways, Brussels Airlines en Emirates) kun je bieden voor een upgrade van je vliegtuigticket of een upgrade kopen. Afhankelijk van de bezetting in business (of first) kun je geluk hebben en voor een democratische toeslag een veel duurder ticket bemachtigen. Bij sommige maatschappijen moet het bod zeven dagen voor vertrek gebeuren per mail, bij andere kun je tot enkele uren voor de vlucht een upgrade kopen aan de incheckbalie. Gewoon even navragen en misschien is het wel je geluksdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.