Tijd kunnen maken, is pure luxe

Nancy Boerjan

Vijfentwintig jaar lang kon Stijn Vandermeersch zich bij zoiets als een weekendgevoel weinig voorstellen. Zijn cateringbedrijfje slorpte alle aandacht en al zeker elk weekend op. Maar toen hij vorig jaar 40 werd, bekroop hem het idee om meer tijd voor zichzelf en zijn gezin uit te trekken. Hij zag zijn cateringactiviteiten teruggeschroefd door de coronacrisis en besloot het niet bij woorden alleen te laten: sindsdien leidt hij het kookteam van Sport Vlaanderen. Plots was élk weekend familytime ten huize Vandermeersch in Houtave. “Een ommezwaai die wel wat aanpassing heeft gevraagd, maar waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Een baknamiddag met mijn dochters? Daar dacht ik vroeger niet eens aan. Nu geniet ik enorm van die momenten met hen. Ze zijn bijna 11 en 13, nu tijd kunnen maken voor hen is pure luxe.”

En zo beschouwt Stijn ook de tijd die hij doorbrengt met Charlie, de nog bijzonder speelse golden retriever die sinds januari deel uitmaakt van het gezin. “Want ook mijn droom om een of zelfs twee retrievers in huis te halen, bleef ik jarenlang uitstellen. Voor een hond moet je tijd kunnen maken, vind ik, en die had ik niet.” Nu doorkruist hij samen met Charlie voorlopig blijft het bij één retriever het prachtige polderlandschap waar hij middenin woont. Of trekken ze naar zee. En het smaakt naar meer. “Nu ik dat weekendgevoel te pakken heb, geef ik het niet meer op.”