Technische topkwaliteit met eigen stijl

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Na een sluiting van enkele maanden opent L’Envie in Sint-Denijs opnieuw de deuren. Ondanks die moeilijke periode kon het restaurant een Michelinster verzilveren en kreeg chef David Grosdent de GaultMillauprijs van Jonge Top Chef Vlaanderen 2021.

Gastvrouw, chef patissier en sommelier Inès en chef David hebben beiden een indrukwekkend parcours afgelegd. Zij bij Restaurant Boury in Roeselare (* Michelin), ’t Oud Konijntje in Waregem (* Michelin), Château du Mylord in Ellezelles (** Michelin) en daarna in Sea Grill in Brussel (** Michelin).

Hij, als kind van artisanale bakkers met een liefde voor lokaal, bij Restaurant Barbizon in Overijse, L’Ecailler du Palais Royal in Brussel, Le Charmes-Chambertin in Crawhez, Manoir de Lébiolles in Spa, Maison Bru in Eygalières (Frankrijk) en Château du Mylord in Ellezelles.

L’Envie zoals het vandaag is, is het resultaat van de kennis en passie die het duo onderweg opbouwde. Ondanks het coronajaar en de sluiting kon David niet alleen een Michelinster, maar ook de GaultMillauprijs van Jonge Top Chef Vlaanderen 2021 verzilveren.

Wie op zoek is naar een culinaire topavond in een ontspannen hartelijke omgeving, is hier aan het juiste adres.

Hij werd gelauwerd om zijn technische beheersing en geheel eigen stijl. Tussen traditie en vernieuwing, experiment en vertrouwde verwachting. Dat is ook de lijn waarop het restaurant vanaf vandaag voortgaat. Op specialiteiten zoals gebakken langoustine met varkenspoot en radijs, lardo di colonnata en hazelnoot of duif uit het Pays des Collines met cacao, warmoes en rode biet en crêpe Normande met vanilleroomijs kan David zijn naam noteren. Wie in juni richting L’Envie trekt kan dan weer onder meer cannelloni met noordzeekrab en zeekraal, noordzeevis, Bretoense blauwe kreeft en kalfsvlees Limousin verwachten. Wie op zoek is naar een culinaire topavond in een ontspannen hartelijke omgeving, is hier aan het juiste adres.

Win een waardebon voor l’Envie

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van David Grosdent? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven.

Surf naar http://www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.