‘t Oosthof in Snellegem: ongedwongen lekker tafelen

Blandine en Mario keken halsreikend uit naar de heropening van de horeca. (foto Westtoer)
Blandine en Mario keken halsreikend uit naar de heropening van de horeca. (foto Westtoer)
Bert Vanden Berghe

In Snellegem ontdekken we met ‘t Oosthof een verborgen parel. Je waant je er zowaar op vakantie in Frankrijk terwijl je geniet van de gerechten die met dagverse streek- en seizoensproducten én met veel liefde bereid zijn.

Ligt het aan de middeleeuws ogende toegangspoort met bijhorende gracht, de prachtige wilde rozen op de oprit of het grote zomerse terras, maar van zodra je ’t Oosthof binnenkomt overvalt je een rustgevend vakantiegevoel. Een stukje Frankrijk in het hart van onze provincie, zowaar. Al zit de accordeonist die in de hoek van het terras Franse chansons brengt, daar heel misschien wel voor iets tussen…

Een van de oudste hoeves in de streek, in de schaduw van de Sint-Eligiuskerk en vlak bij het domein Beisbroek, is al sinds jaar en dag een restaurant, tearoom en feestzaal met een goede naam. Chef Mario Afschrift, zijn vrouw Blandine en hun twee dochters Sara en Loes hebben allemaal hotelschool doorlopen, dus kom je hier culinair thuis.

Een stokpaardje is het werken met dagverse streek- en seizoensproducten, wat zich ook vertaalt naar de menukaart. Veel klassiekers die met dito vakliefde bereid zijn. Als voorgerecht kiezen we voor het traag gegaarde Brasvar-buikspek met quinoa en groentewok. De huisgemaakte pickles geven flair aan ons hoofdgerecht, waarbij de gegrilde lente-uien zorgen voor die extra toets bij de goed gekruide hoevekip en babykreeft. De cuisson is nagenoeg perfect. Aan de overkant van de tafel valt de gepocheerde tarbot ook aardig in de smaak.

Het dessert, een aardbeienmousse met bavarois van witte chocolade en vanilleroomijs, is samen met een goed glas wijn de ideale afsluiter van een geslaagde avond. ’t Oosthof is zo’n heerlijk verborgen pareltje, waar authenticiteit geen uitgehold woord is. Waar je tijdens een warme zomermiddag kan genieten van een gezellig terrasje en ‘s avonds eveneens tot rust kan komen dankzij de familiale, ongedwongen setting en vriendelijke service. Extra troef is dat ook de verhouding prijs-kwaliteit in orde is. Kortom de perfecte uitvalsbasis om het Brugse ommeland te verkennen.


‘t Oosthof

Oostmoerstraat 1 in Snellegem (Jabbeke)

www.oosthof.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be


Win een waardebon!

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Mario Afschrift? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.