Streetfood smaakmakers

Redactie KW

Korean chicken waffles, avocado toast, pad krapow of tostada elote? The Streetfood Club in Utrecht serveert wereldse gerechten met pit en achtergrond. Reis mee en proef jouw favoriete streetfooddish bij je thuis.

Een plek die open is van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat en verrast met een smashing, eclectisch interieur? Dat is The Streetfood Club in Utrecht, een restaurant met gewaagde smaken, kleuren en geuren. Hun gelijknamige kookboek onthult je het verhaal achter hun eenvoudige concept en erg gesmaakte streetfoodrecepten voor lunch, brunch én cocktails. Gerechten die samenkomen aan tafel en foto’s die je als hongerige foodie, hobbykok en interieurliefhebber culinair laten wegdromen.


Avo Smash

Schil de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork tot een puree. Pers de limoenen uit. Breng de avocadopuree op smaak met het limoensap en zout en peper.

Was de aardbeien en radijsjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en het groen van de radijsjes. Snijd de aardbeien in vieren en de radijsjes in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof.

Rooster het brood en besmeer het met de avo smash. Verkruimel de Deense witte kaas erover. Beleg met de aardbeien en radijsjes en bestrooi met de radijsscheuten en de gehakte pistachenoten.

Weetje: Deze gezonde topper is veruit het meest bestelde broodje van The Streetfood Club. Zacht, krokant, zoet, ziltig, gewoon lekker!


Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 6 avocado’s
  • 2 limoenen
  • zout en peper
  • 8 aardbeien
  • 2 radijsjes
  • 2 el pistachenoten, geroosterd
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 200 g Deense witte kaas
  • handvol radijsscheuten


Thaise mosselen

Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die na een tik met een mes blijven openstaan.

Maal in een blender de knoflook, gember en twee rode pepers tot een pasta. Snijd de overgebleven rode peper in dunne ringetjes voor de garnering. Ris de blaadjes van het Thais basilicum, leg er een paar apart voor de garnering en hak de rest grof. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een wok en fruit hierin kort de gemberpasta aan. Voeg de mosselen toe en roerbak tot de schelpen openstaan. Voeg het basilicum toe en schep alles goed om.

Verdeel de mosselen over de borden en garneer met de rode peper, bosui en het basilicum.


Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1kg mosselen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el geraspte gemberwortel
  • 3 rode pepers
  • 1 bosje Thais basilicum
  • 1 bosui
  • zonnebloemolie om in te wokken


Dragonfruit bowl

Verwijder de schil van de pitahaya. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Doe de pitahaya, mango, kokosmelk en bananen in een blender.

Houd 12 frambozen apart voor de garnering en doe de rest bij het fruit in de blender. Pureer tot een gladde smoothie.

Verdeel de smoothie over vier diepe kommen.

Schil de sinaasappel (vermijd het bittere wit) en snijd de parten tussen de vliezen uit. Verdeel de sinaasappel, pistache-noten, het lijnzaad, de blauwe bessen, munt en de apart gehouden frambozen in nette rechte lijnen over de smoothie.


Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1grote pitahaya
  • 2 mango’s
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 bananen
  • 200 g frambozen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el pistachenoten, geroosterd
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 50 g blauwe bessen
  • 2 takjes munt


The Streetfood Club is dé hotspot in het centrum van Utrecht, met streetfood van over heel de wereld. Niet alleen het eten is er waanzinnig, ook de looks en het decor zijn very Instagrammable. In september opent een tweede restaurant de deuren in Breda. Maar eerst is er het gelijknamige kookboek.

‘The Streetfood Club. The Book’, Kosmos Uitgevers, 224blz., 29,99 euro verschijnt op 29 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten