https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Street art festival verovert Torhout

Redactie KW

De Belgische kunsthub All About Things organiseert 16 en 17 oktober -voor het tweede jaar op rij- een street art festival in Torhout. Een initiatief van Bjørn Van Poucke en Thierry Dubois om de florerende street art scene in België op de kaart te zetten.

Dit weekend kan je live volgen hoe gerenommeerde kunstenaars Toon Van Ishoven en Adele Renault een creatieve hotspot maken van Torhout. Een initiatief van All About Things waarbij projecten op dorps- of wijkniveau uitgewerkt worden en een verbindende schakel gevormd wordt tussen kunstenaars en buurtbewoners. All About Things zet ook sterk in op een verbindende amateur-werking en organiseerde een talentenjacht waarbij een professionele jury vijf amateurkunstenaars selecteerde en hen tijdens het street art festival hun eerste muurschildering laat creëren onder begeleiding van het collectief.

De Brusselse stencilschilder Jaune vervolledigt het festival met een serie vuilnismannetjes die de straten van Torhout zullen sieren. Een verhalend werk dat aanspoort de Torhoutse straten te verkennen en de werken te ontdekken. Het project heeft op zondag 17 oktober een feestelijk inhuldigingsmoment met randanimatie en workshops, waarna de werken permanent te Torhout te bezichtigen blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.