Sportieve levensstijl

Redactie KW

Het nieuwe sport- en kookboek #FitFamily van Delphine Steelandt is het vervolg op haar eerdere bestseller #FitMom. Samen met haar zoontje Marcel leert ze hoe je via beweging en evenwichtige voeding de bouwstenen legt voor een lang en gezond leven.

Een fitte levensstijl krijg je volgens Delphine niet door je hoofd gek te maken met voedingsgroepen en -stoffen of je voor de kop te slaan wanneer je gesmuld hebt van dat koekje bij de koffie. Wel door voor je lichaam te zorgen met gezonde voeding en een goeie portie beweging. Door jezelf te zijn én te blijven. Omdat iedereen een ander idee heeft over een fitte levensstijl, geeft ze met haar nieuwste boek inzicht in hoe zij de #FitFamily-levensstijl beleven met het hele gezin. Gebaseerd op vijf pijlers: aandacht en positieve bevestiging, een sterk ouderteam, structuur en planning, gewoontes en communicatie. Een manier van leven zonder wetenschappelijke theorieën. #Let’sGo


Crunchy Krispies

Verwarm de oven voor op 120 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Breng de honing in een klein pannetje aan de kook en laat hem voor een derde inkoken.

Meng alle ingrediënten tot een krispiemengsel. Verdeel het krispiemengsel over de bakplaat (ongeveer 1 centimeter dik). Strijk het mengsel glad en zet 1 uur in de oven.

Belangrijke stap! Laat daarna volledig afkoelen.

Breek nu hapklare brokken van de plak en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Tip: Je kunt deze krispies eten met wat (plantaardige) melk of yoghurt en/of een portie fruit. Vervang de honing door agavesiroop als je de krispies vegan wilt maken.


Dit heb je nodig voor 10 porties

Voorbereiding 5 minuten – Bereiding 60 minuten

• 280 g honing

• 180 g havermoutmeel

• 260 g havermout

• 200 g fijngehakte pecannoten


Viskoekjes met zoete puntpaprika

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de gehele zoete puntpaprika’s op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en grof zeezout en zet ze 35-45 minuten in de oven. Keer de paprika’s regelmatig om, zodat ze rondom blakeren. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten en leg de schoongemaakte stukken op een bord.

Was de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappelen in zo’n 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp de aardappelen.

Snijd de kabeljauw in kleine stukjes en meng dit met de afgekoelde zoeteaardappelpuree, een ei en wat peper en zout. (Stamp de vis indien nodig nog fijner met de aardappelstamper.)

Maak vier dikke schijven van het aardappelvismengsel. Rol ze in bloem en bak ze aan elke kant 5 minuten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zien.

Schik de viskoekjes op een bord en leg er de zoete puntpaprika erbij. Werk af met verbrokkelde feta en kruid met peper en zout.


Dit heb je nodig voor 2 personen

Voorbereiding 15 minuten – Bereiding 50 minuten

• 4 zoete puntpaprika’s

• 500 g zoete aardappel

• 250 g kabeljauw

• 40 g feta

• 1 ei

• bloem

• peper en zout

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en schrijft wekelijks met groot enthousiasme een fit-date voor KW Weekend magazine. Ze ontwikkelde het programma 100 Days Of Dedication, dat het ultieme evenwicht en een goeie mindset laat ontdekken via gezonde voeding en uitdagend sporten en bewegen. Je kent haar misschien ook van de succesvolle boeken #Fitbody, #FitMom en #HighFive.

‘#FitFamily’, Uitgeverij Lannoo, 208 blz., 22,99 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.