Skoda Superb Combi iV kreeg subtiele upgrade

De bredere en smallere koplampen sluiten aan op het grotere radiatorrooster.
Rudy Horrie
Rudy Horrie Autojournalist

Elektromobiliteit vormt de centrale pijler van de ‘Skoda Strategie 2025’. Tegen 2022 moet, aldus Skoda, de iV-familie al meer dan tien geëlektrificeerde modellen hebben. Wij testten de Superb Combi iV, de eerste Superb plug-inhybride.

Skoda heeft vorig jaar het koetswerk van de Superb licht aangepast. Met dank aan de nieuwe voorbumper zijn de Superb berline en Superb Combi respectievelijk 8 en 6 millimeter langer, maar de breedte, de hoogte en de wielbasis bleven ongewijzigd. De smallere koplampen zijn voortaan standaard uitgerust met ledtechniek voor de dim-, groot-, dagrij- en standlichten. Achteraan kreeg de opgefriste Superb een nieuwe chroomstrip die de lichtblokken verbindt.

Ook het interieur onderging slechts subtiele wijzigingen zoals chroomaccenten rond het instrumentenbord en op de portierbekleding én kleurige contrastnaden op de zetels. Een digitaal Virtual Cockpit-instrumentarium is optioneel verkrijgbaar. Er is keuze uit drie verschillende infotainmentsystemen, waarvan er twee ook voorzien in een navigatiefunctie. Het accupakket zorgt er wel voor dat de Superb Combi iV 150 liter minder kan verstouwen dan de niet-geëlektrificeerde Superb Combi.

Twee krachtbronnen

De Superb iV is het eerste Skoda-productiemodel met plug-in-hybridetechnologie. Dat houdt in dat er onder de motorkap twee krachtbronnen zitten. Afhankelijk van de situatie en de gekozen rijmodus werken ze ofwel alleen ofwel samen en combineren ze de voordelen van een elektromotor met die van een verbrandingsmotor. Voor de aandrijving van de Superb iV zorgt een 115kW/156 pk sterke, direct ingespoten 1.4 TSI viercilinder-benzinemotor in combinatie met een elektromotor van 85 kW/115 pk. Het gecombineerde vermogen bedraagt een respectabele 160 kW/218 pk. De kracht van de elektromotor zorgt voor een extra boost en dynamische rijprestaties. Met een volledig opgeladen accu en een volle benzinetank (50 liter) tekent de Skoda Superb Combi iV voor een totaal rijbereik van 930 kilometer.

Skoda Superb Combi iV kreeg subtiele upgrade

Skoda Superb Combi iV Style in cijfers

Lengte: 4,86 m

Breedte: 1,86 m

Hoogte: 1,49 m

Gecombineerd vermogen: 160 kW/218 pk

Koppel: 400 Nm (bij 1.550-3.500 t/m)

Verbruik: 1,5 l/100 km

C02-uitstoot: 35 g/km

0-100 km/u: 7,7 sec.

Topsnelheid: 224 km/u

Prijs: 46.455 euro

+ De Skoda Superb Combi iV levert puike prestaties.

+ Hij is zuinig in verbruik.

+ Het model heeft een goed rij- en zitcomfort.

+ De koffer is ruim.

– Het remmen voelt minder goed.

– Aan de auto hangt een stevig prijskaartje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.