Reis-belevers

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten. Vooralsnog voor in ons kot.

De wereld rond

Bellerby & Co, Globemakers. Waar wereldbollen volgens ambacht en ultieme precisie met de hand gemaakt worden. In het Londense atelier van Peter Bellerby wordt een traditie voortgezet, waarvan niemand ooit had gemerkt dat die was verdwenen. Elke wereldbol is uniek in kleur en op maat, qua frame en zelfs met personalisering in de details: handgeschilderde illustraties, reisherinneringen of markeringen van je favoriete plaatsen.

www.bellerbyandco.com

Reis-belevers

Handig voor haar

Easy going en heel charmant, dat zijn de solide shampoos en conditioners van HiBAR. Een geweldige reisgenoot! Niets morsen, lichtgewicht en compact. De noodzaak van plastic verpakkingen is niet aan de orde én als grote extra: nooit geen ‘liquide vertragingen’ meer bij de luchthavencontrole. HiBAR voelt en ruikt heerlijk, verzorgt je haar en is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Je favoriete HiBAR verstop je makkelijk en droog in een klein gezichtshanddoekje tussen de kleren in je koffer.

www.hellohibar.com

Reis-belevers

Dwalen door de woestijn

2.700 kilometer dwars door de woestijn van Australië. Daar waar hitte en desolaatheid alles overnemen. Tracks is het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson, die in 1977 met haar hond en vier kamelen vertrekt vanuit Alice Springs richting de Indische Oceaan. Een tocht van negen maanden door de Australische outback. Mia Wasikowska acteert met verbluffende overgave en bestuurt de ziel van elke avonturier en filmliefhebber. Geen recente film, wel een must-see.

Te zien op Netflix

Reis-belevers

Buiten zwemmen

De Britse Outdoor Swimming Society maakte een kaart waarop je alle geweldige buitenzwemplekken van over de hele wereld kan vinden. Dus ook die in eigen land. De interactieve kaart geeft aan waar je in open water kan zwemmen, van rivier en meer tot de zee. Je leest waar het een kindvriendelijke zwemplek is, hoe het zit met de stroming en of het er diep genoeg is om het water in te duiken.

www.outdoorswimmingsociety.com

Reis-belevers

Vurig goed

Vuur maken kan op allerlei manieren. Zelfs zonder lucifers of aansteker. Met het nieuwe Kampvuur-boek van Gerard Janssens leer je wat de beste manier is om goed je eigen vuur te maken. En met de beste trucs om het deze zomer gezellig brandend te houden. Laat de marshmellows maar komen! Inclusief kampvuurrecepten, -verhalen en -muziek voor de liefhebbers van de ukelele.

‘Kampvuur’, Uitgeverij Snor, 125 blz., 15,99 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.