Over het grensoverschrijdende gedrag dat een man zoveel jaar geleden tegenover haar stelde, moet zij het niet hebben. Dat is haar keuze.

In een gemeenschappelijke mededeling kwamen vandaag -niet uit eigen wil- de negen vrouwen die Bart De Pauw van grensoverschrijdend gedrag beschuldigen naar buiten. “We zijn opgelucht dat de rechtszaak eindelijk van start gaat. Het enige dat wij willen is dat het aanhoudende grensoverschrijdende gedrag stopt. Dat Bart De Pauw erkent dat hij ernstig in de fout ging, dat hij zich excuseert en zich in de toekomst niet meer aan dergelijk gedrag schuldig maakt.” De rechtszaak start volgende week woensdag. Een van de negen vrouwen in kwestie is Lize Feryn. Deze week op de cover van KW Weekend . Een jonge actrice die al heel wat meemaakte, vijf jaar geleden verloor ze haar mama, maar die vooral een eigen merk uit de grond stampte, in tientallen films en series acteerde en een boek schreef. Een vrouw die weet wat ‘een nieuw begin’ inhoudt. Die vandaag niet wenst te reageren op de mediabom die net viel. Die het gerecht zijn werk wil laten doen. Dat respecteren wij. Dit interview kwam tot stand voor het nieuws naar buiten kwam. Maar dat verandert weinig aan de inhoud ervan. Lize laat in haar leven en ziel kijken over de dingen die ze wil vertellen. Haar relatie, haar werk, haar onzekerheden en haar sterktes. Over het grensoverschrijdende gedrag dat een man zoveel jaar geleden tegenover haar stelde, moet zij het niet hebben overigens. Dat is haar keuze. En die van haar alleen.

Met deze boodschap willen we het jaar starten. Dit is een nieuw begin. Dat wens ik jullie allen ook toe. Een positieve start van het jaar. Een goede gezondheid, dat spreekt voor zich, maar ook sprankeltjes plezier, onverwacht avontuur en een groot fel licht aan het einde van de tunnel. Bij KW Weekend hebben we alvast enkele fijne nieuwigheden te melden. Een nieuw coverconcept, Leen Dendievel als nieuwe columniste naast onze vertrouwde Stephanie Coorevits en enkele nieuwe XL-themanummers. Onze focus blijft het goeie West-Vlaamse leven. Voor 2021 hoop ik van harte dat we allen van dat goede leven kunnen genieten. Niet alleen op papier, maar ook vanop een terrasje en van aan een rijk gedekte restauranttafel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.