DJ en eigenaar platenlabel Ziggy Devriendt: onvoorstelbare STROOM

Ziggy Devriendt: ““We beperken ons niet langer tot muziek.” (Foto Gus & &Stella)© Gus & Stella
Ziggy Devriendt: ““We beperken ons niet langer tot muziek.” (Foto Gus & &Stella)© Gus & Stella
Redactie KW

Muziek een nieuwe context en meer verhaal geven, zonder auditieve begrenzing in genre of attitude. Dat klinkt als STROOM, het intrigerende en unieke platenlabel van Oostendenaar Ziggy Devriendt.

Muziek een nieuwe context en meer verhaal geven, zonder auditieve begrenzing in genre of attitude. Dat klinkt als STROOM, het intrigerende en unieke platenlabel van Oostendenaar Ziggy Devriendt. Internationaal en voor velen beter bekend als dj Nosedrip. “Op zondag 22 augustus vieren we met STROOM onze 50ste release én de vijfde verjaardag van ons archiveringslabel met de platenrelease Op zee en organiseren we in samenwerking met Beaufort – het driejaarlijkse kunstproject langs de Belgische kust – ook een boottocht hier in mijn thuisstad Oostende.”

Als dj behoudt Ziggy zijn focus op het najaar, wanneer de wereld en het nachtleven hopelijk tegen dan meer zuurstof en minder beperkingen zal hebben. “STROOM beweegt goed en in verschillende richtingen. Het radiostation bestaat niet meer en simpelweg platen opnieuw uitbrengen interesseert me niet. Met het label wil ik samen met mijn twee labelpartners en Oostendenaren Nana Esi en Mathieu Savenay muziek ‘recontextualiseren’. Het verhaal vertellen van voornamelijk Belgische artiesten, hun muziek in een nieuwe context gieten en vertalen naar het hier en nu. Het cultiveren van erfgoed, waarbij wederzijds vertrouwen primeert.”

Met die specifieke eigenheid, openheid en vrijheid duikt Ziggy graag ook andere creatieve richtingen in. “STROOM kent nu een main focus op de muziek, maar we hebben de ambitie om verder te gaan en vertakkingen op te zetten gelinkt aan de recontextualisering. Functionele kunstobjecten creëren. Zo zal ergens dit jaar nog onder de naam STROOM een uniseks juwelenlijn uitgebracht worden en we werken ook aan de lancering van een keukenmes. Heel divers allemaal, net wat we willen.” (GV)

Wie is Ziggy Devriendt?

Ziggy Devriendt aka dj Nosedrip (32) heeft zijn roots, residentie en rust in Oostende.

Startte met radio maken bij de Brugse radiozenderVilla Bota.

Runt het archiveringsplatenlabel STROOM, wat ooit begon als een radiozender.

De eerste release van STROOM Records is een heruitgave van een soundtrack voor Jan Zonder Vrees van Alain Pierre.

Heeft een zwak voor de 808 drumcomputer en de release The Attic/Sexxor van Lhasa. Een track die in de top vijf staat van meest invloedrijke dancetracks uit België en gemaakt door een ex-militair/postman uit Oostende.

Staat altijd anoniem op foto’s – met een smiley op het gezicht – om de focus op zijn werk te houden.

www.stroomtv.bandcamp.com

@nosedrip

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten