Ontmoet de ontwerpers van morgen

Dentelles, taartonderzetterjes worden lampen. (GF)
Nancy Boerjan

In de expo We are the next generation tonen Designregio Kortrijk en haar partners al sinds 2014 jaarlijks het potentieel van de Belgische creatieve ontwerpopleidingen. Je maakt er kennis met de volgende generatie ontwerpers en met de thema’s die hen wakker houden. Wij zetten drie veelbelovende talenten in de kijker.

Iedereen kent ze wel: de kitscherige kanten onderleggers in papier waarop taartjes worden gepresenteerd. Kaat Verschueren gebruikt ze als inspiratie voor de collectie draadloze sfeerlampen die ze maakte voor Atelier Pierre. Het kitscherige maakt in haar collectie Dentelles evenwel plaats voor een subtiel design dat een plaatsje kan vinden in elk interieur.

Kaat Verschueren uit Anzegem, bachelor industrieel productontwerpen aan Howest.

Babel, zitjes die eruitzien als een speelgoedtol. (GF)
Babel, zitjes die eruitzien als een speelgoedtol. (GF)

Yani Vandenbranden zocht voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen uit hoe je tot een dialoog met vluchtelingen komt, die niet vertrekt vanuit wantrouwen en ellende maar vanuit de mens. In haar zitjes die eruitzien als een speelgoedtol kan je luisteren naar gesprekken tussen mensen van hier en van daar. Ze praten over feesten, koken, kinderliedjes, op zoek naar gelijkenissen en begrip.

Yani Vandenbranden uit Gent, studeerde industrieel productontwerpen aanHowest en VOMO banaba meubelontwerp aan Thomas More Mechelen.

Layers, een wel heel wendbaar open opbergsysteem. (GF)
Layers, een wel heel wendbaar open opbergsysteem. (GF)

Ameline Vandecasteele uit Kortrijk, bachelor industrieel productontwerpen aan Howest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.