Ontdek de leukste pop-ups en zomerbars

Nancy Boerjan

Voor ons kustnummer gingen we op zoek naar de nieuwste hotspots aan de Noordzee. Wie gaat mee?

Zicht op zee

In De Panne kun je deze zomer in pop-upbar C-Lodge terecht voor een glaasje. Even uitrusten in de zon met de voetjes in het zand, sfeervolle loungemuziek op de achtergrond. En als het even iets spannender mag, neem je er een ritje op The Wheel bij: goed voor een panoramisch zicht op 35 meter hoogte.

www.c-lodge.be

Uniek én betaalbaar

Wasted Atelier werkt enkel met stofresten die in zijn atelier in België omgetoverd worden tot duurzame en mooie kledingstukken. Net omdat het telkens om beperkte stofvoorraden gaat, zijn de designs altijd ‘limited edition’. Wil je ook wel trotse eigenaar worden van een uniek kledingstuk dat toch betaalbaar is? Dat scoor je nu ook in de pop-up op Sea Square in Knokke-Heist, nog tot eind september.

195 (jurk) en 145 (broek) euro – www.wastedatelier.be

Dromen aan zee

Marie Berte Leunen schildert al jaren, stelt tentoon in binnen- en buitenland en opent op donderdag 1 juli nu ook haar eigen pop-upgalerie Marie Berte aan de Koninklijke Baan 324 in Sint-Idesbald. Ze toont er eigen werk en dat van andere kunstenaars en daarmee gaat voor haar een langgekoesterde droom in vervulling.

www.marieberteleunen.be

(foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
(foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe

Cocktail belle époque

Blankenberge kan bogen op een mooi belle-époqueverleden en speelt die troef deze zomer uit. Smakenkunstenaar Dominique Persoone ontwikkelde speciaal voor de stad een belle-époquecocktail. Proeven? Dat doe je bij de deelnemende lokale handelaars en horecazaken die je terugvindt op de website deze zomer.

www.blankenberge.be/buitengewoon-belle

Genieten in het zand

Ook Oostende stelt twee nieuwe beachbars voor. In Chiri aan het Zeeheldenplein beleef je elke dag iets anders, van culinaire events tot livemuziek. En ook Lazy Jack vlak aan het Casino-Kursaal is een nieuwe plek om te aperitieven met zomerse cocktails en funky hapjes.

www.visitoostende.be

Mosselen à la Sergio

Chef-kok Sergio Herman opent op donderdag 1 juli een pop-upmosselrestaurant in Zeebrugge. Dat doet hij in samenwerking met de organisatoren van het jaarlijkse strandfestival WeCanDance, waar hij sinds 2015 gastronomische menu’s voor de vips bereidt. De mosselpop-up is meteen ook een eerbetoon aan Sergio’s vader Ronnie, die het voormalige driesterrenrestaurant Oud Sluis indertijd opstartte als eenvoudig mosselrestaurant.

Liefde voor de planeet

Deze zomer verenigen enkele Belgische labels hun liefde voor de planeet in Elements Store, een pop-up in Knokke-Heist waar luxe en duurzaamheid elkaar ontmoeten. Je vindt er onder meer het ecologische haarverzorgingslabel l’Arin, de cruelty-free handtassen van Amaré (foto, 395 euro) en de handgemaakte lingerie van Ophelia Debisschop.

www.elementsstore.be

Koffie met een kleedje

Even bekomen van het leuke kleren shoppen met een geurige koffie, en dat onder één dak. Bij de nieuwe conceptstore Alfons coffee & clothes in De Panne kan dat deze zomer perfect.

www.facebook.com/alfonscoffeeandclothes

(foto Tom Brinckman)©Tom Brinckman
(foto Tom Brinckman)©Tom Brinckman

Proevertjes

Heinz Van Roye maakt zijn eigen gin, The Message, maar dat is maar een van de vele bijzondere soorten die je kunt proeven in zijn gelijknamige pop-upbar op de Zeedijk in Zeebrugge.

Meer info op Facebook

Zomer in Nieuwpoort

Op de binnenplaats van De Barkentijn in Nieuwpoort opent ook deze zomer de pop-upbar BarCour de deuren. De kaart werd uitgebreid met enkele cocktails en snacks en zelfs een eigen BarCour-burger. Ook zomerbar Le Jardin op de site van een van de laatste historische stadsboerderijen van Nieuwpoort verwelkomt opnieuw gasten.

www.facebook.com/BarCour.Nieuwpoort

Dit is Belgisch

Trendy hebbedingetjes, hippe modemerken en heel wat lekkers vind je ook dit jaar in de tijdelijke CDKN Concept Store op de zeedijk van Knokke-Heist. De creatieve onderneemster Caroline Degeyter brengt daarmee zowel kleine als grotere Belgische ondernemers samen onder één dak.

www.cdknwithfriends.com

Alles over ijsjes

Smullen van een vers gemaakt ijsje en meteen te weten komen hoe al dat lekkers bereid wordt: Wies Mehuys leert je er alles over, elke dag in juli en augustus, behalve op maandag, in de Spermaliehoeve in Middelkerke. Voor kinderen zijn er bovendien de boerderijdieren en een springkasteel. Maar ook op Ieperleedhof en Kapelleweidehof in dezelfde kustgemeente valt heel wat lekkers te scoren deze zomer.

www.spermaliehoeve.be

 © Katoo Peeters
© Katoo Peeters

Geen grapje (meer)

Wat voor het designduo Louis en Melanie Lemmens ooit begon als een uit de hand gelopen mode-experiment is vandaag uitgegroeid tot een gevestigd label met een volwaardige collectie en nu ook een pop-up in Nieuwpoort, tot maandag 13 september. Je kunt er ook het merk Knits by Dellie terugvinden.

www.lewismelly.com

Van kop tot teen

Oostende heeft er deze zomer een hotspot bij: 2 Many Girls aan de Christinastraat 43. Deze nieuwe pop-up is een collab tussen de Gentse schoenenwinkel Au nom du pied en het merk Wearable, goed voor originele schoenen en kledij, hippe accessoires en inspirerende deco.

www.facebook.com/aunomdupied

Ibiza vibes

In Blankenberge strijkt BOHO Village Experience neer. In en rond een enorme dome-tent badend in bohemian chic -stijl kun je er de EK-voetbalmatchen volgen op groot scherm. Maar de hele zomer door is er ook cinema, bieden foodtrucks er lekkers aan en brengen dj’s er livesets.

www.bohobar.be

Tom Cruise achterna

Wil je zelf eens in de cockpit van een F-16-gevechtsvliegtuig zitten? Of wil je de legendarische Sea King nog eens van dichtbij zien? Of misschien ben je wel gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe de luchtmacht van de toekomst gebruik zal maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en augmented reality ? Dan is de Summer -pop-upexpo op de vliegbasis van Koksijde voor jou dé place to be.

Meer info op Facebook

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.