Ontdek de laatste trends & leukste nieuwtjes

Nancy Boerjan

Onze lifestyle-journalisten gaan wekelijks op jacht naar de nieuwste trends en leukste nieuwigheden.

Goed gekauwd

Even schrikken! Heel wat kauwgom wordt gemaakt van synthetisch rubber; we kauwen dus eigenlijk op zoiets als autobanden. Oh My Gum brengt kauwgom gemaakt van het natuurlijke hars uit de sapodillaboom op de markt, lekker – voorlopig met munt- of kaneelsmaak -, gezond en ecovriendelijk.

3 euro – www.ohmygum.com

Natuurlijk sensueel

Voel de lente tot in je vingertoppen, want de nieuwe pastels zetten ook door in de nagellaktrends. De sensuele tinten uit de natuurlijke en veganistische nagellaklijn van All Tigers sluiten daar in elk geval al bij aan.

12,80 euro – www.bloomsandblossoms.eu

Bewonderenswaardig

Wouters & Hendrix liet zich voor de nieuwe collectie inspireren door de spontaniteit van het werk van de Belgische kunstenaar Olivier Goethals. De werken die de kunstenaar bij de lancering ervan maakte, vind je nog tot half maart in hun boetieks in onder meer Knokke-Heist.

215 euro – www.wouters-hendrix.com

Net (niet) zelfgemaakt

Jeans en patchwork? Veel meer seventies kan het niet worden. Helemaal hip om zelf een tas in elkaar te knutselen uit versleten jeanskledij. En als dat niet lukt, dan vind je er zeker ook eentje te koop dit voorjaar.

79 euro – www.arket.com

Zelfbewust geel

De Antwerpse modeontwerpster Nathalie Vleeschouwer staat voor elegantie, vrouwelijkheid en kleur. Dit voorjaar pakt ze onder meer uit met modieus geel, voor een lieve look mét een randje lef.

159 euro – www.nathalievleeschouwer.be

(Foto Thomas Dhanens)
(Foto Thomas Dhanens)

Kleurrijke kimono

De West-Vlaamse Griet Depoorter beantwoordt met haar kleurrijke en architecturale collectie sjaals, onder het label Wolvis, sinds jaren aan het groeiende verlangen naar een duurzamer bestaan. Een eerste kledingstuk is haar logische volgende stap. Drie comfortabele kimono’s doen ons nu al uitkijken naar de eerste lentedagen.

329 euro – www.wolvis.be

Knusjes binnen

De winter laat zich nog even gelden maar dat hoeft de pret binnenshuis niet te drukken. Maak het gewoon extra knus met een decoratieve vaas, een fluffy kussen of een stemmige poster aan de muur.

69,99 euro – www.laredoute.be

Zelfzorg

De zorg om onze planeet staat al sinds 1921 centraal bij Weleda, producent van verzorgingsproducten. Net als de zorg om onze huid. Een hydraterende gezichtscrème helpt je behouden door het laatste restje van deze winter.

13,99 euro – www.weleda.be

Slimmerd om mee te nemen

De compacte Viewsonic M2 zorgt voor een haarscherp full HD-beeld om thuis, onderweg of – straks weer – op het werk te projecteren. Bovendien is de smartbeamer draadloos, gemakkelijk te bedienen en voorzien van speakers van Harman Kardon.

649 euro – www.viewsonic.com

Op de versiertoer

Voor een opvallende look zijn grote statement-oorbellen helemaal in. In allerlei soorten en van groot tot klein. Kies dit voorjaar voor een eenvoudige outfit met een origineel sieraad als eyecatcher.

29 euro – www.stories.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.