Ontdek de laatste trends & leukste nieuwtjes

Nancy Boerjan

Onze lifestyle-journalisten gaan wekelijks op zoek naar de nieuwste trends en leukste nieuwigheden.

Samen in stijl op stap

We wandelen meer dan ooit, en dan kun je maar beter alles bij de hand hebben als ook de hond mee op stap gaat. Hondenlabel Pawness bracht een wandelgarderobe voor je viervoeter op de markt, die bestaat uit een halsband, tuigje, riem en poepzakhouder, gemaakt uit veganistisch leder. In de liefste kleurtjes bovendien!

220 euro – www.shop-pawness.nl

Decoratief schoentje

“Als ik geen schoenen had ontworpen, dan had ik me dieper in binnenhuisdecoratie verdiept”, zegt ontwerpster Virginie Morobé. Het begon met haar droom om een vaas te maken in de vorm van haar Edith boot en resulteerde in een collectie bijzondere interieurobjecten die ze samen met beeldhouwster Anita Le Grelle vorm gaf.

boekensteun 385 euro – http://www.morobe.com (eind mei online)

Mooi met restjes

Het Belgische merk La&Bel presenteert haar eerste collectie handtassen en accessoires. Alle leersoorten die hiervoor gebruikt worden – kalfsleer, pirarucu- en zalmleer – zijn een restproduct van de voedselketen, en elke tas wordt gemaakt door vakmensen die sinds jaren lederwaren assembleren voor luxueuze topmerken.

zonnebrilhoes 89 euro – http://www.la-bel.be

Grootse ringen

Grote, kleurrijke ringen zijn een trend waar niet naast te kijken valt. Oversized, met edelstenen of metalen accenten, en liefst meer dan één aan een vinger. Er is niets subtiel aan de sieradentrend en dat schijnt nu net het succes op TikTok te verklaren.

250 euro – www.diamantipertutti.com

Vitamientjes op maat

Slapeloze nachten, menopauze, stress… Een voedings- en vitamineplan op maat kan soelaas bieden. Voedingsexperte Amandine de Paepe en Julie van Weehaeghe, bekend om haar kookkunsten als ‘hapjes-prinses’, richten samen Insentials op en zoeken uit waarmee jij het best gebaat bent, op basis van een online-screening of een bloed- of DNA-test.

vitaminekuur 0,83 euro/dag – www.insentials.com

Liefs voor jou

De Kortemarkse Julie Ulin startte vorig jaar met Karta, een webshop waarop ze haar minimalistische en unieke kaartjes aanbiedt. Al haar passies bundelt ze daarin: bloemen, poëzie, natuur en aquarelschilderen. Zelf een boodschap? Dan maakt ze iets speciaal voor jou.

vanaf 2,99 euro – www.kaartjesopmaat.be

Iedereen bruid

Genderneutraliteit is binnen de modewereld een druk besproken topic, al hield de bruidsmode zich yot dusver op de vlakte. De Gentse ontwerpster van bruidskledij Eva Janssens brengt daar verandering in. Samen met content creator Gerrit Elen stelt ze dat een kledingstuk op zich noch vrouwelijk, noch mannelijk is. Het is wat je er zelf van maakt.

Prijzen vanaf 1.000 euro – www.evajanssens.be

 Athos Burez
Athos Burez

Straf alternatief

Een alcoholvrij alternatief voor gin, dat er geen flauw afkooksel van is? Het Kortrijkse ginmerk Copperhead en distillerij Filliers hebben het voor elkaar: de Copperhead Non-Alcoholic is heel toegankelijk en laat zich het best combineren met de Fever-Tree Elderflower tonic.

24,95 euro – www.copperhead.be

Goed geknoopt

Sjaaltjes heb je nooit te veel. En er zijn eindeloos veel manieren om ze het jaar door te dragen: los om je hals en over je schouders hangend, of door ze op verschillende manieren te knopen. Online vind je daar de leukste tips voor.

35,99 euro – www.taifun.com

Zachte wand

Behang waar je je zo tegenaan wil vleien. Op die trend speelt ook de nieuwe muurbekledingcollectie van Moooi en Arte in. De volumineuze curves en roze bloemblaadjes van de zetel die designbureau Moooi bedacht, vormen mee de inspiratie voor een wonderlijke wand met een zachte suède-look.

Prijs op aanvraag – www.arte-international.com

Zuinig reinigen

Ellen Vandamme kiest de skincare producten voor haar webshop Soul Store zorgvuldig uit. Bij de nieuwe wasbare wattenschijfjes tipt ze: maak de wattenschijfjeseerst even nat onder de kraan, wring ze uit en doe er dan pas product op. Zo absorberen de schijfjes beter je reiniger en hoef je minder product te gebruiken.

16,95 euro – www.thesoulstore.be

Iets van jezelf

Elisa Lee heeft een nieuwe webshop, waar je je favoriete ontwerp meteen tot in de puntjes kunt customizen . Zo kun je zelfs een tekening of schrijfsel van je kinderen laten graveren in een hoogst persoonlijk sieraad.

prijzen op aanvraag – www.elisa-lee.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.