Nieuwe Mitsubishi Space Star: levendig op de weg

De Mitsubishi Space Star oogt assertief met zijn Dynamic Shield. © GF
Rudy Horrie
Rudy Horrie Autojournalist

A-segmenters zijn niet langer kleine stadsauto’s. Alleen het bescheiden motorvermogen onderscheidt hen nog van de B-klassers. Ze krijgen ook minder snel een opvolger. Zo ook de Mitsubishi Space Star die in 2013 op de markt kwam en waarvan nu pas de derde generatie in de showroom staat.

Het front van de nieuwste Space Star is volledig nieuw ontworpen volgens het Dynamic Shield-design. Dat creëert een indruk van beweging, bescherming en vakmanschap. Met zijn 3,84 m is het model nu groter dan het gros van de A-segmenters. Kenmerkend is de lange dakspoiler met geïntegreerd hoog gemonteerd remlicht, wat bijdraagt tot de voortreffelijke aerodynamische eigenschappen.

De uiterlijke restyling heeft de constructeur ook doorgetrokken in het interieur. De wijzigingen aan de binnenkant springen wel minder in het oog dan die aan de buitenkant. Het Space Star-interieur oogt nog altijd behoorlijk grijs. Maar de zetels zitten wel comfortabeler en bieden meer ondersteuning dan vroeger. Het is wel even wennen aan de vrij hoge zitpositie. Het instrumentarium is overzichtelijk. Alle lof verdient het al standaard geleverde navigatiesysteem, waarvan de menu’s eenvoudig zijn opgebouwd.

Twee driepitters

De Mitsubishi Space Star wordt gecommercialiseerd met twee driecilinder-benzinemotoren. De instapmotor heeft een cilinderinhoud van 999 cm³ en tekent voor een hoogste vermogen en koppel van respectievelijk 52 kW/71 pk en 88 Nm. De tweede variant heeft een cilinderinhoud van 1.193 cm³ en is goed voor een maximumvermogen en koppel van 59 kW/80 pk en 106 Nm. Wij testten de Space Star 1.2 met manuele vijfbak. Stationair voel je de driepitter trillen, maar eenmaal op toeren merk je geen verschil met een viercilinder. De driecilinder toont zich best levendig. Om er de nodige vaart in te houden, mag je niet tegen enig schakelwerk opkijken, maar met een goed in de hand liggend pookje laat de vijfbak zich met korte slagen voortreffelijk bespelen. De Mitsubishi Space Star rijdt voor zijn segment bovengemiddeld goed.

Nieuwe Mitsubishi Space Star: levendig op de weg
© GF

Mitsubishi Space Star 1.2 5M Intense in cijfers

Lengte: 3,84 m

Breedte: 1,66 m

Hoogte: 1,5 m

Vermogen: 59 kW/80 pk

Koppel: 106 Nm (bij 4.000 t/m)

Verbruik: 4,6 l/100 km

C02-uitstoot: 105 g/km

0-100 km/u: 12,6 sec.

Topsnelheid: 180 km/u

Prijs: 14.190 euro

+ Een voortreffelijk aandrijfaggregaat.

+ De wagen is erg zuinig.

+ Er is veel ruimte achterin.

+ De prijs-kwaliteitverhouding zit prima.

– Het model kreeg slechts een kleine opfrisbeurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.