Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

Redactie KW

West-Vlaanderen is hip en hot, dat bewijzen heel veel ondernemers elke dag in onze provincie. Ook in de voorbije weken openden weer heel wat leuke adresjes hun deuren. Ik maakte een selectie, uiteraard allemaal op basis van het interieur. Drie keer anders, maar ook drie keer superinspirerend. Ga zeker eens langs voor een stevige dosis interieurinspiratie en doe dan ook een babbel met de kick-assmadammen die deze hippe zaken uitbaten!

Kortrijk – Gezelligheid troef bij La Cantina

In Kortrijk is lifestylewinkel Byttebier aan het Vandaleplein een vaste waarde. Sinds kort huisvest de winkel ook een lunch- en koffiebar, genaamd La Cantina. De winkel zelf krijgt met Chapter 4 een nieuwe naam. De uitbaters willen hem laten uitgroeien tot een stadswinkel vol beleving. La Cantina is gezellig, met een haardvuur en een interieur met Scandinavische en landelijke toets. De Byttebiers slaagden erin een interieur te creëren waar jong en oud zich goed bij voelen. Lieve, bekend van haar blog Rue de Surène en haar kookboek De Tafel van Tien, staat achter de potten. Ze tovert heerlijk eenvoudige creaties op tafel. Eten waar je gelukkig van wordt. Simpel, lekker en ongedwongen. Een aanrader!

La Cantina Jozef Vandaleplein 7, Kortrijk.

Koksijde – Licht, hout en een zalig haardvuur in Summertime

Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

Summertime is een gloednieuwe bed and breakfast in Koksijde, uitgebaat door Suze en haar man Guy. Toen haar kinderen het huis uit trokken, was het voor Suze kiezen of delen. Het huis werd te groot en als echte ‘moederkloek’ koos ze voor het tweede. Letterlijk dan.

Suze en Guy runnen eigenlijk een dierenartsenpraktijk met twee verschillende praktijken. Maar naast een hart voor dieren heeft Suze ook een hart voor mensen en voor interieur. Die twee laatste passies brengt ze nu samen in dit juweeltje.

Voor het interieur van Summertime koos Suze resoluut voor de Scandinavische woonstijl. Kraakwitte muren, heel veel natuurlijk licht, hout en een zalig haardvuur, om maar enkele sleutelelementen te noemen. De combinatie van de witte muren en de oude, betonnen hoge plafonds is prachtig. De hele B&B ademt rust en zuurstof en is daarmee een weerspiegeling van de plek waar hij gelegen is: een kustdorp. Lag Summertime niet in de straat waar ik zelf woon, dan werd ik sowieso vaste klant!

Summertime Robert Vandammestraat 40, Koksijde

Blankenberge – Escape brengt de wereld in één winkel

Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

Nog niet open, maar nu al een aanrader: Escape in Blankenberge. Escape wordt een belevingswinkel met een reisgeïnspireerd interieur, heel wat fairtradeproducten, reisgidsen en koffers, leuke gadgets voor op vakantie of on-the-go… Maar ook met aparte lekkernijen met een leuk verhaal en toffe verpakking. Meubelen, deco, gadgets en smaken van over de hele wereld zullen hier op een hedendaagse wijze samengebracht worden. De winkel van zowat 300 m² groot wordt ingericht als een huis, met alle daarbij horende ruimtes. Het interieur, of toch wat ik er al van gezien heb, is hedendaags bohemien, geïnspireerd door de wereld. Escape opent feestelijk met een open house in het weekend van 10 en 11 februari. Zeker te onthouden dus, want Escape wordt de nieuwe referentie in onze provincie.

Escape Kerkstraat 22, Blankenberge

Koksijde – Mijn eigen family conceptstore Kabine

Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

En niet te vergeten: in de eerste week van april opent ook mijn eigen family conceptstore Kabine! Heel erg spannend, want we hebben nog zóveel te doen. Maar ik hoop jullie binnenkort allemaal te mogen verwelkomen aan de Maurice Blieckstraat 11 in Koksijde.

Eliza De Waele is interieurblogster op www.ergenstussenin.be. Maandelijks verklapt ze in ‘KW Weekend’ de leukste interieuradresjes en de nieuwste interieurtrends.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.