Niet te missen volgens Karin Gesquière

De Oostendse Karin Gesquière is ee, sportieve mamablogster Mom Runs The City.

© Davy Coghe

Shoppen – “‘A Sunday Moment’ in De Grote Post”

“Op zondag 3 juni organiseer ik van 14 tot 17 uur samen met een vriendin een gratis shopping- en lifestyle-event in De Grote Post in Oostende. A Sunday Moment wordt gedragen door vooral vrouwen, met een verrassend winkelaanbod aan beauty-, fashion- en lifestyleartikelen, en ook een closet sale van fashionista’s. Het standgeld en de opbrengst van enkele verkoopacties gaan naar Boven De Wolken. Deze vzw van professionele fotografen schenkt kersverse sterrenouders waardevolle foto’s van hun overleden baby.”

Eten en drinken – “Culinair genieten in Oostende”

“Van 1 tot 3 juni is er het hippe foodtruckfestival Barrio Cantina in het Leopoldpark. En op 24 en 25 juni is er A L’Ostendaise aan het Zeeheldenplein, waar Oostendse chefs uitpakken met lekkers uit de Noordzee. Voorts boomt het aantal nieuwe toffe horecazaken in Oostende. Bij Albrecht Koffie kan ik de hele dag ontbijten en bazin Elke bakt de lekkerste taarten. Mijn nieuwste ontdekking is Aperitivobar by Ensorito aan de Hertstraat. Antipasti smullen met een heerlijk glaasje vermout na het shoppen, altijd een goed idee!”

Beleven – “Paarden in de wilde natuur”

“Voor wie houdt van wandelen in de natuu, is De Panne echt fantastisch. De natuurreservaten zijn er zo uitgestrekt en overweldigend mooi. Ons hoogtepunt beleefden we met een gids in De Westhoek, het grootste duinencomplex van ons land tot aan de Franse grens. De gids nam ons tot diep in het reservaat mee op zoek naar de halfwilde Poolse konikpaarden die er grazen. Prachtige grijsbruine dieren die zich verrassend genoeg lieten aaien. Zo dicht bij de natuur, héérlijk! Deze wandeling wordt niet zo vaak georganiseerd, de eerstvolgende staat op 28 juli gepland.”

Sporten – “The Crystal Ship in looppas”

“Lopen brengt mij tot rust en op mijn route wil ik altijd de zee gezien hebben. Daarnaast hou ik ook van streetart en op dat gebied ben ik in Oostende erg verwend. Zo stippel ik vaak een looproute uit die me langs zoveel mogelijk werken van The Crystal Ship brengt. En omdat ze zo verspreid liggen, is dat in looppas best een uitdaging. Een van mijn favoriete werken is het vrouwenportret van Dourone op de achtergevel van bioshop Mordan. Een kleurrijke bom femininiteit in het centrum van de stad. Los van dat lopen is The Crystal Ship op de fiets of op wandel met kinderen een must see in Oostende.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.