Niet te missen volgens James Cooke

James Cooke. © VIER
Redactie KW

Presentator en theatermaker James Cooke geeft je vier tips die het leven aangenamer maken.

Beleven: theaterstuk ‘Assisen’in Cultuurhuis De Leest

“Met ons theatergezelschap Uitgezonderd wagen we ons aan een spraakmakende voorstelling met onder meer Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Carry Goossens. Assisen De webcam-moord gaat over een assisenzaak waarbij de beslissing over schuld of onschuld uiteindelijk bij het publiek ligt. Het publiek erbij betrekken deden we eerder al bij Aspe. Voor dit stuk lieten we ons adviseren door strafpleiter Jef Vermassen. Op 12, 13 en 14 januari staan we op de planken van De Leest in Izegem. Niet te missen!”

Eten: stevig smullen in De Vette Os in Veurne

“Wie mij kent, weet dat ik grote fan ben van lekker eten. Als ik in de buurt ben of langsga bij Gert (Verhulst, die woont aan de kust, red.) en zin heb in een goed stuk vlees, dan ga ik heel graag naar De Vette Os in Veurne. Een topper! Daar krijg je echt véél en lekker vlees voor je geld. Ze hebben ook heerlijke mosselen en uitstekende wijn. Zo fantastisch lekker dat je zou eten tot je buikpijn hebt. En als je met honger buitenkomt, dan ben je simpelweg het verkeerde restaurant binnengestapt.” (lacht)

Genieten: eten op hoog niveau in Fleur de Lin in Zele

“Tussen Gent en Antwerpen ligt restaurant Fleur de Lin. Chef-kok Lode De Roover studeerde af aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en deed ervaring op in tal van sterrenrestaurants. Sinds 2013 heeft hij met zijn echtgenote en fantastische gastvrouw Barbara een eigen restaurant in Zele. Onlangs nog won hij de befaamde wedstrijd Bocuse d’Or Belgium. Je geniet er op hoog niveau en toch zijn ze heel schappelijk qua prijzen. Hier komen we graag eens eten met de cast na een voorstelling of contractbespreking. Zo’n etentje is steevast de kers op de taart!”

Lachen: ‘Soundmixshow’ in Antwerpen

“Op donderdag 11 januari gaan we in première met de hilarische theatervoorstelling Soundmixshow. Na Blind Date pakken we alweer uit met een geweldige voorstelling waarbij een koppel, dat een stevige relatiecrisis doormaakt, terechtkomt in de enige echte Soundmixshow. Sven De Ridder doet de regie met in de hoofdcast onder meer Hilde De Baerdemaeker, Peter Van Asbroeck en Peter Van De Velde. En uiteraard mag ook Bart Kaëll niet ontbreken! Het stuk speelt in het Fakkeltheater in Antwerpen. Het is absoluut de moeite om tot ginder te gaan. Lachen, gieren en brullen!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.