Niet te missen volgens Hanne Vanhaesebrouck

Hanne Vanhaesebrouck kennen we vooral als finalist ‘De Mol’ 2016 en is aan de slag als organisator van kinderanimatie.

Lezen – “Word eco-waarior met ‘Groeten uit Transitië'”

“Je hebt eco-warriors en je hebt échte eco-warriors. Het boek Groeten uit Transitië (van onder meer Dorien Knockaert en Mme ZsaZsa, red.) behoort tot de laatste categorie. In dat boek staan recepten, tips over autodelen, biologische shampoos… Een aanrader voor wie echt zijn steentje wil bijdragen tot het milieu. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk afval/plastiek in de vuilbak te gooien. Eens je er begint op te letten, zie je hoe groot onze afvalberg is. Ik probeer ook om met de fiets naar mijn werk te gaan.”

Geven – “Doe eens een plant cadeau”

“Ik heb sinds kort een liefde gekweekt voor (kamer)planten, onze living is een echt plantenparadijs geworden. Het ruikt er zelfs soms naar een plantenwinkel. We hebben luchtzuiverende planten staan zoals een drakenbloedboom, maar ook cactussen en andere leukerds. Doe eens een plant aan iemand cadeau, maar denk daarbij verder dan een orchidee. Geef eens een peperplant aan iemand in wie veel pit zit of een boompje bij een geboorte. Zeker weten dat je ermee scoort!”

Ontspannen – “Opnieuw tot jezelf komen dankzij vzw Namaste”

“Tijd nemen voor jezelf. We doen het allemaal veel te weinig. Ik leerde de vzw Namaste dit jaar kennen en ben er zeker van dat dit een concept is dat heel veel mensen willen leren kennen. Namaste heeft een huis in Merendree, waar je kan oefenen op het aanwezig zijn in het hier en nu. Een week lang zonder telefoon, internet en gewoon weer tot jezelf komen. Zalig toch. Het Namaste-huis wordt gedragen door het netwerk CAW Oost-Vlaanderen, de Centra Geestelijke Gezondheidszorg en Namaste zelf.”

Beleven – “Leve het originele verjaardagsfeestje”

“Met de verjaardagsfeestjes die we organiseren, proberen we de kinderen zoveel mogelijk weer echt kind te laten zijn. Dat is echt geweldig. Daarbij proberen we hen op sleeptouw te nemen in onze fantasie. Zo hebben we onder meer het concept Wolvenberg, waarbij ridders centraal staan, Heksendrek met alles over slijm en heksen en Supersecret, een actief spel met een tablet. De kinderen verkleden zich, knutselen en worden ook degelijk begeleid. Buitenspelen is daarbij een must. Brullen en tieren soms ook, haha!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.