Myriam Minne: “Je hebt snel resultaat, dat bevalt me wel”

Nancy Boerjan

Myriam Minne noemt zichzelf gedreven en perfectionistisch en dat is niet eens overdreven. Als ze zich een doel stelt, dan gaat ze er helemaal voor. Of het nu een foodblog uitbouwen is, een marathon lopen, of judotrainer Eddy Vinckier aan de haak slaan.

Wie is Myriam Minne?

Myriam Minne:

Myriam Minne (52) groeide op in Tielt. Ze is getrouwd met Eddy Vinckier, heeft een dochter Lore (29) en samen met Eddy een zoon Lennert (20). Ze wonen in Lochristi.

Ze haalde haar diploma bedrijfsvertaler aan het HTI in Brugge. Ze had diverse jobs in Wallonië en Frankrijk, o.m. bij 3Suisses, en werkte jarenlang voor Passage Fitness, later Just Fit.

Sinds 2014 is ze community en conversation manager bij reclameagentschap Wax.

Ze heeft sinds 2012 haar eigen succesvolle foodblog.

www.hap-en-tap.be

Myriam Minne:

“Ik woon in Oost-Vlaanderen maar ben nog altijd verknocht aan West-Vlaanderen. Ik kom er nog dikwijls om veel verschillende redenen, maar probeer ook elke week mijn ouders een bezoek te brengen. Ze zijn intussen 91 en 96 én onlangs 70 jaar getrouwd! Toch sterk, vind ik. Ik heb mijn eigen man, Eddy Vinckier, leren kennen omdat ik hem moest interviewen voor Het Wekelijks Nieuws, waar ik toen voor schreef. Twee jaar later moest ik hem opnieuw interviewen. En omdat hij wel indruk op me had gemaakt, besloot ik me wat extra op te maken. Hij was me intussen helaas vergeten. (lacht) Maar we geraakten aan de praat en van het een is het ander gekomen…”

Myriam Minne:

“Zestien jaar geleden zat ik samen met de mama van Ulla Werbrouck in de tribune voor een judowedstrijd. Ze vertelde me hoeveel plezier ze beleefde aan de kooklessen die ze aan Spermalie in Brugge volgde. Hoewel ik tot dan niet veel met koken had, schreef ik me ook in. En ik volg les tot op vandaag! Ik leer nog altijd bij; de gastronomische wereld evolueert dan ook snel zowel wat technieken als producten betreft. In koken en vooral bakken want mijn hart ligt bij patisserie kan ik mijn creativiteit kwijt. En je hebt snel resultaat, dat bevalt me ook wel.”

Myriam Minne:

“Ik was totaal niet sportief, tot ik op mijn veertigste ben beginnen te lopen. Na een jaar liep ik de Ten Miles, na twee jaar mijn eerste marathon in New York. Er volgden er in Berlijn, Londen, Boston en Chicago. In 2012 liep ik de Between 2 Oceans in Zuid-Afrika goed voor 56 km! samen met enkele vrienden. Daar heb ik enorm hard voor getraind. Nadien ben ik ermee opgehouden, het was fantastisch om zoiets tot een goed eind te brengen maar zo intensief lopen werd te belastend voor mijn lichaam.”

Myriam Minne:

“Op 1 mei 2012 ben ik mijn foodblog Hap en Tap begonnen. Ik postte af en toe al een receptje op Facebook, en wat heel erg knullige foto’s, maar ik wilde meer: een eigen blog. Ik begon eraan, helemaal niet doordacht, maar kreeg verrassend veel respons. Zo had ik in december 76.000 unieke bezoekers. Het is zelfs al gebeurd dat mensen me aanspreken op straat! Ik steek er wel veel energie in. Ik volg zelfs workshops om gerechten te fotograferen, want dat is echt niet vanzelfsprekend, maar ik doe het enorm graag.”

Myriam Minne:

“Vorig jaar kreeg ik een Belgian Food Blog Award voor mijn blog. Een hele eer, al ben ik nooit erg competitief ingesteld geweest. Zelfs als ik ging lopen, was aankomen het belangrijkste, niet de tijd waarin ik dat deed. Ik wil onderweg ook nog een babbeltje kunnen doen en genieten van wat ik doe. Eén keer heb ik er alles aan gedaan om te winnen: Delhaize schreef vorig jaar een taartwedstrijd uit met als beloning een tuinfeest voor 40 personen. De prijsuitreiking vond plaats op 12 mei, Eddy werd een dag later 70: ik wilde hem zó graag dat tuinfeest schenken. En het is me gelukt!”

“Op mijn 49ste heb ik een carrièreswitch gemaakt. Bij de fitnessketen waarvoor ik werkte, was ik na diverse overnames op een zijspoor geraakt. Bovendien was ik de files beu. Het heeft moeite en tijd gekost, maar net door mijn ervaring met sociale media en culinaire kennis kon ik aan de slag bij Wax, een digitaal reclamebureau met veel klanten in de voedingssector voor wie ik onder meer de Facebookpagina’s verzorg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.