Mont Ventoux op met antieke fietsen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Roeselarenaars Steven Dewitte, Alexander Sioen en Brecht Verborgh hadden tot voor kort amper of geen conditie, maar ze willen wel in september de Mont Ventoux oprijden… met antieke fietsen. Op zaterdag 24 februari kan je hen een duwtje in de rug komen geven.

Steven, Alexander en Brecht zijn van plan om de Mont Ventoux te beklimmen. Niet met de meest professionele koersfiets, maar met een vintagemodel, dus een stuk zwaarder dan de lichtgewichten van vandaag. Het idee om de tocht te ondernemen, komt van Brecht. “Ik kreeg het voorstel om deel te nemen aan een benefiet waarbij het de bedoeling was om de Mont Ventoux te beklimmen. Ik heb al twintig jaar geen sport meer gedaan en zag dat niet meteen zitten, toch niet met een stel geoefende fietsers. Maar toch bleef het voorstel in mijn hoofd spelen en ik stelde mij de vraag of het toch niet iets voor mij zou zijn”, vertelt hij.

“Vol o Ventoux is meer dan ludiek opzet, we willen ook geld ophalen”

Hij sprak Alexander aan, een vrij sportieve jongeman met weliswaar een hekel aan fietsen. Alexander besloot toch mee te doen. En omdat met twee toch maar met twee is, besloten ze om er nog een derde waaghals bij te halen: Steven wilde wel… maar op voorwaarde dat ze de onderneming zouden volbrengen op antieke koersfietsen. Overigens is niet alleen het sportieve en ludieke aspect van belang voor het trio, ze zamelen hiermee ook geld in voor goede doelen.

De naam van hun project, Vol o Ventoux, werd toepasselijk gekozen: “We gaan vol voor de Ventoux, maar in het Frans wil het ook zoiets zeggen als de vlucht naar de Ventoux.”

Op zaterdag 24 februari kunnen bewonderaars het trio succes komen wensen tijdens een geanimeerde gezinsnamiddag in en rond zaal Ter Beke, Gitsestraat 287 in Roeselare. Er worden retro-, bak- en fixiefietsen gewijd, de origineelste retrofietsoutfit wordt bekroond, er is kinderanimatie en je kan er koffie en taart smullen voor het goede doel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.