Moet er nog zand zijn?

Basics om eindeloos te combineren: hemd man (59,99 euro), hemdjas vrouw (79,99 euro), van Esprit.© Esprit
Basics om eindeloos te combineren: hemd man (59,99 euro), hemdjas vrouw (79,99 euro), van Esprit.© Esprit
Redactie KW

Tijdloos, discreet en warmer dan wit: zomerse zandkleuren mogen dan wel neutraal ogen, ze zijn allesbehalve saai. Hun vele schakeringen zorgen ervoor dat er altijd wel een tint is die bij je past.

Deze zomer is de mode verdeeld in twee kampen: bruisend kleurengeweld versus rustige, tijdloze tinten. Zandkleuren, van warmbeige met een gouden gloed over lichtbruin tot ecru, zijn goed vertegenwoordigd in het aanbod van tijdloze basics zoals chino’s, cargoshorts en -pantalons, safari-jasjes, doorknoopjurken en frisse hemden. Voeg er canvas desertboots en een tropenhoed aan toe en je safarilook is compleet.

Ga voor safari chic met een safari-jasje, canvas desertboots en een tropenhoed

Halfweg de jaren tachtig, toen de film Out of Africa uitkwam, met Meryl Streep in de hoofdrol, was deze stijl een megahit in modeland. Los van alle hypes doet de safari-chic-look het trouwens altijd goed binnen de zomerse mode. De zandkleuren laten zich prima combineren met helwit, kaki of fellere kleuraccenten om het geheel wat op te leuken.

‘Bonnie Bag’ van de Waregemse juwelenontwerpster Laurence Delvallez als ode aan haar moeder. Dit compacte tasje (339 euro) is handgemaakt in Milaan en heeft een handvat en een ketting van hars, een link naar de statementjuwelen uit de collectie. Enkel te koop op de website.©  Laurence Delvallez
‘Bonnie Bag’ van de Waregemse juwelenontwerpster Laurence Delvallez als ode aan haar moeder. Dit compacte tasje (339 euro) is handgemaakt in Milaan en heeft een handvat en een ketting van hars, een link naar de statementjuwelen uit de collectie. Enkel te koop op de website.© Laurence Delvallez

Linnen op z’n puurst

Wie zandkleur zegt, denkt ook spontaan aan de natuurlijke vlaskleur. Linnen op z’n puurst past perfect in de duurzame slowfashiontrend van vandaag. Linnen is niet alleen duurzaam, het is ook heel comfortabel. In tegenstelling tot katoen voelt linnen nooit klam aan bij broeierig weer. Het neemt vocht goed op, maar geeft het ook snel weer af. En dankzij de holle vezel houdt linnen je lekker fris in de zomer. Kortom, een ideaal materiaal voor de hondsdagen. (Lut Clincke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.