Winterse wolletjes

Veerle Stubbe heeft al haar hele leven lang een zwak voor breien en besloot enkele jaren geleden om van haar hobby haar werk te maken. Ze startte haar eigen merk Vest, een collectie handgebreide truien en accessoires die in binnen- en buitenland hoog aangeschreven staan. Dit model Elektra in een fraai lijnenspel is een cocreatie van Veerle Stubbe en haar nicht Orfee. © Vest
Redactie KW

Niets zaliger dan een knusse wollen trui om die eerste kou te trotseren. Van een klassieke kabeltrui tot een luchtig gebreid exemplaar in harige wol. Van kleurige folk tot kunstzinnige motieven.

Creatief en artisanaal

Artisanaal breiwerk kadert helemaal in de slowfashiontrend van het moment. Van eenvoudige, effen truien in handbrei over speels patchwork tot een strak lijnenspel.

Zuiderse strokenrok en dito hoed en een traditionele jacquardtrui, van Scotch&Soda.
Zuiderse strokenrok en dito hoed en een traditionele jacquardtrui, van Scotch&Soda.© Scotch&Soda

Into folk

Er hangt nostalgie in de lucht. Ierse kabeltruien en Noorse jacquardtruien zijn helemaal terug van weggeweest. In alle mogelijke interpretaties en kleurencombinaties.

Lieux de mémoire, zo luidt de naam van de wintercollectie van Wolvis. Elke creatie is gelinkt aan een herinnering van Griet Depoorter, de ontwerpster achter het label. De sjaals zijn van merinoswol en worden in België gemaakt. Dit model is 220 cm lang en 40 cm breed, ideaal om in te schuilen.
Lieux de mémoire, zo luidt de naam van de wintercollectie van Wolvis. Elke creatie is gelinkt aan een herinnering van Griet Depoorter, de ontwerpster achter het label. De sjaals zijn van merinoswol en worden in België gemaakt. Dit model is 220 cm lang en 40 cm breed, ideaal om in te schuilen.© Bieke Depoorter

Heerlijk ingeduffeld

Een maxisjaal en een wollen muts zijn dé obligate accessoires voor deze winter. Bij het betere breiwerk zien we heel

wat creaties van Belgische makelij. Mooie stukken om vele winters lang van te genieten. (Lut Clincke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.