Dé remedie tegen de winterblues: knallen met kleur

Trui en sjaal in een krachtig contrast van lichtpaars en oranje, van Hampton Bays.© Hampton Bays
Redactie KW

Kleurige kleren fleuren de donkere, grijze dagen op. Een outfit waar pit in zit, geeft je humeur een positieve boost. Laat die kleuren maar knallen, in effen looks of in een uitbundige tuttifruttimix.

Vrolijke kleurenclash

Keuzestress als het om kleuren gaat? Ga dan all the way voor kleur en maak het bont. Combineer stukken in verschillende felle effen kleuren of ga voor colourblockings, regenboogstrepen of tuttifruttimotieven. Ze stralen een en al zorgeloosheid uit en halen het kind in ons naar boven.

Dansfeestje in de tuin? Deze zwierige jurk van Scotch &Soda lijkt hiervoor geknipt.© Scotch &Soda
Dansfeestje in de tuin? Deze zwierige jurk van Scotch &Soda lijkt hiervoor geknipt.© Scotch &Soda

Vuurrood en pittig roze

Felrood trekt altijd de aandacht, het is een kleur waar de energie van afspat. Wil je zelfvertrouwen uitstralen, ga dan voor rood. Liever wat zachter? Roze is wat romantischer, zeker als er bloemenprints aan te pas komen. Kwestie van het zomerse gevoel ook in de winter vast te houden.

Fluwelen mantelpakje van Vero Moda Curve.© Vero Moda
Fluwelen mantelpakje van Vero Moda Curve.© Vero Moda

Zonnig geel

Geel doet ons denken aan de zon, aan goudgele stranden en velden vol zonnebloemen. Het is een kleur die staat voor optimisme en geluk. Sommigen beweren zelfs dat geel de aanmaak van het gelukshormoon serotonine zou stimuleren. Hoe dan ook, van een streepje zonnegeel in de winter word je sowieso blij. (Lut Clincke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.