Met het juiste been uit bed

© Karl Bruninx
Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Na meer dan twee jaar de rubriek Fit-date te maken voor dit magazine, gooit Delphine Steelandt, gezondheidscoach en bestsellerauteur, het over een andere boeg. Wekelijks zal ze hier over fysieke én mentale gezondheid schrijven en geeft ze concrete tips, volgens haar levensmotto ‘La vie est belle’.

Hoe slaag je erin om een hogere dunk van jezelf te hebben? Wat zijn de trucjes om jezelf niet voortdurend te vergelijken met anderen? Wat moet je doen om elke dag sterk en zelfzeker op te staan? Met simpele en makkelijk toepasbare tips leer ik jullie jezelf graag zien. Het lijkt misschien zeer moeilijk en onbereikbaar, maar met kleine stapjes kan je al heel ver komen.

Begin de dag met muziek

Starten doe ik met het begin van de dag. Opstaan! Sta op en word instant gelukkig door een fijne playlist op te zetten. Een liedje dat je graag hoort maakt iets in je los. Je hersenen worden getriggerd en de feelgoodstofjes gaan door je lichaam als de muziek door de boxen. Maak dus werk van die playlist! Hoor je een leuk en energiek nummer, sla het op en zet het in je speellijst. Het klinkt misschien banaal, maar je zal snel ondervinden dat je er goed je dag mee start.


Volgende week: de bodem van geluk.


Delphines favorieten

Met deze vijf feelgood-ochtendnummers kan mijn dag alvast niet meer stuk:


1.Good morning van Max Frost

2.Walking on sunshine van Katrina & the Waves

3.Start me up van The Rolling Stones

4.Good, good day van Lady Bri

5.Here comes the sun van The Beatles

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.