Levendig vers

© Michael Dehaspe
Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

‘De beste garnaalkroketten van het land’, werd ons op voorhand gezegd. Geen leugen. Bij La Sirène is, hoe kan het ook anders met zo’n naam, de zee altijd dichtbij.

La Sirène was tot voor kort een bestaand restaurant in Knokke, op een steenworp van de Zeedijk, en werd pas drie jaar geleden overgenomen door chef Stijn Vandeputte en eega Annelies. Stijn heeft er een carrière bij sterrenzaken opzitten en ook zijn ouders hadden een restaurant in Knokke. Voorbestemd lijkt het dus.

Bij La Sirène geen ingewikkelde gerechten of ingrediënten op de kaart. De focus ligt op lekker en eenvoudig. Op lokaal en persoonlijk. “Iedereen claimt de beste garnaalkroketten te hebben,” aldus Annelies wanneer ze ons ontvangt, “maar wij hebben écht de beste.” Geen betere reden om die ook te proberen. Annelies heeft een punt. Perfect van structuur, net pittig genoeg én in een – voor een voorgerecht – riante portie. Op verder aanraden vervolgen we met de tomaat met verse, op het moment schaarse, garnaaltjes en de zeetong. Alles à la minute klaargemaakt door Stijn, die alleen in de keuken staat. Die kiest voor een stukje kwaliteitsvis, een vers frietje en een fris slaatje. De klassiekers, zonder meer. Bij La Sirène eet je vis van bij Hans Fish, handelaar in Zeebrugge. “Ik koop zoveel mogelijklokaal, het persoonlijke contact met producenten/leveranciers uit eigen streek vinden wij een enorme meerwaarde”, aldus de chef-kok. “Vlees halen we bij de lokale slager in Westkapelle (Knokke). Ook fruit, groenten en zuivel komen vanuit de nabije omgeving.”

La Sirène is een zaak om binnen te springen voor een snelle kwaliteitslunch of een no-nonsense diner. Voor een ongecompliceerde avond met een fijne babbel. Dat persoonlijk contact in de bescheiden zaak belangrijk is, voel je. Aan de open keuken, de vlotte bediening en het vaste cliënteel dat – natuurlijk – voor de garnaalkroketten komt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.