Leven, werk en passies van Natasha Dewulf

© Stanislas Triboulet
Nancy Boerjan

Natasha Dewulf was zo’n meisje dat niks liever deed dan boeken verslinden in de bibliotheek en zelf schrijven, en dat is eigenlijk nog altijd zo. “In mijn eerste boek Shine wil ik aantonen wat het belang is van de juiste keuzes maken, en hoe het gemakkelijker wordt om die te maken door een goeie organisatie.”

“Na mijn studies vond ik meteen werk. Ik werkte veel en leefde voluit, niet altijd even gezond, maar ik vond dat ik best goed bezig was. Toch begon ik me na een paar jaar vragen te stellen, ik voelde me vaak moe, zat niet echt goed in mijn vel. Ik zocht naar manieren om daar iets aan te doen en ontdekte zo ayurveda, een Indische traditie die erop gericht is lichaam en geest in evenwicht te brengen. Dat heeft mij geholpen om opnieuw gezond te worden en ik wilde er vervolgens ook graag professioneel mee aan de slag. Niet door de Indische manier van leven te kopiëren, dat lukt ons hier in onze westerse maatschappij toch niet. Maar door de principes die ayurveda hanteert te vertalen naar onze manier van leven. Evenwicht vinden door zelf de juiste keuzes te maken en door je leven en omgeving beter te organiseren: dat wilde ik ook andere vrouwen leren, en van daaruit is mijn coachingproject ‘Vrouwengeluk’ ontstaan.”

“Ik kijk nooit televisie, hoogstens eens een film op Netflix. Schrijven en lezen zijn mijn passies.”© Stanislas Triboulet

“Ik richt me specifiek tot vrouwen omdat ik ervan overtuigd ben dat het alleen maar goeds brengt om ‘vrouwelijker’ te leven. We móéten helemaal niet zo veel als we vaak denken. Het kan geen kwaad om eens een dag géén zin te hebben. Het is belangrijk om je eigen keuzes te maken en die zo goed mogelijk in te vullen. Maar als dat even niet lukt, dan is dat helemaal niet erg. Er is niks mis mee om de lat wat minder hoog te leggen. Beperkingen aanvaarden kan heel bevrijdend zijn.”

“Een knipoog naar mijn blog en coachingproject… Ik hou van wat humor in het dagelijkse leven.”© Stanislas Triboulet

“Mijn vriend Stan is chef-kok en werkt altijd op zondag. Dat is zo’n beetje ‘mijn dag’, en dan organiseer ik wel eens een brunch voor enkele vriendinnen, of soms ook voor mensen van wie ik denk dat ze elkaar wel iets te vertellen hebben. Ik probeer dan nieuwe receptjes uit, en zij vinden het prettig om die te proeven. Het zijn heel gezellige bijeenkomsten, waarbij we ook wel eens over diepgaandere onderwerpen praten en daar kan ik enorm van genieten.”

“In mijn eerste boek ‘Shine’ toon ik aan wat het belang is van de juiste keuzes maken, en hoe dat gemakkelijker wordt door je goed te organiseren.”© Stanislas Triboulet

“Koken vond ik vroeger tijdverlies, maar ik doe het van langsom liever. Hoewel mijn moeder Britse is, werd thuis heel klassiek Vlaams gekookt. Ik had er nooit interesse voor tot ik me in ayurveda verdiepte en heel wat kruiden en nieuwe ingrediënten ontdekte. Daardoor kreeg ik zin om meer te experimenteren. Met veel oneetbare schotels als gevolg, maar ook heel lekkere. Ik vind er mijn draai in, en zelfs mijn mama heeft al veel van mij overgenomen.” (lacht)

“Deze kaarten van Gabrielle Bernstein bekijk ik soms als ik mezelf een vraag stel. Ze laten toe om iets in een ander licht te bekijken.”© Stanislas Triboulet

“Ik verwacht eerstdaags een dochtertje en daar kijk ik met spanning naar uit. Ik hou ervan om me goed voor te bereiden en mijn leven te organiseren, maar wat er nu op ons afkomt, kan ik onmogelijk inschatten. Ik had eerder een relatie met iemand met drie kindjes, in die zin is het dus niet nieuw voor me. En toch voelt dit nog anders aan. Maar wel heel goed. Want hoewel het niet echt gepland was – Stan en ik waren nog niet zo lang samen – was ik dolblij toen ik zwanger bleek te zijn. Ik geloof dat alles met een reden gebeurt, dit moest gewoon zijn.”

“Boven het bedje van ons dochtertje dat we eerstdaags verwachten, hangt al een dromenvanger klaar.”© Stanislas Triboulet

Leven, werk en passies van Natasha Dewulf
© Stanislas Triboulet

Wie is Natasha Dewulf?

Natasha Dewulf (32) groeide op in Kortrijk. Nu woont ze met haar vriend Stan Triboulet in Zwevegem. Het koppel verwacht eerstdaags een dochtertje.

Ze studeerde toegepaste psychologie. Het overwinnen van haar eigen gezondheidsproblemen inspireerde haar om als psychologisch consulente workshops en coachings te geven.

Onlangs verscheen haar eerste boek Shine, waarin ze de lezer motiveert om gezonde keuzes te maken aan de hand van concrete voorbeelden en praktische tips.

www.vrouwengeluk.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.