Leven, werk en passies van Hanne De Crits

© WVH
Wouter Verheecke

Hanne De Crits heeft een zetel uit haar eigen webshop. Die gebruikt ze echter maar zelden, want de Oostduinkerkse heeft geen zittend gat. Het beste bewijs: de medaille die ze overhield aan een halve marathon. Toch zit ze ook graag met haar neus in de boeken – lees: haar laptop – om zo bij te leren over haar job in de bouwkunde, haar Spaans bij te schaven of lekkere adresjes in de streek op te snorren.

“Ik heb lang gestudeerd – zowel in Brussel, Leuven als Gent – en heb het diploma van industrieel ingenieur in de chemie op zak. Na mijn thesisstage in Mexico kwam ik eerst bij een Oostends bouwbedrijf terecht en nu ben ik zelf de keuring voor betonbescherming en -herstellingen aan het opstarten. Ik schrijf momenteel de reglementen uit, om dan in een latere fase inspecties te gaan uitvoeren en bedrijven te certificeren. Ik volg nog altijd cursussen, zoals Spaans, om mezelf scherp te houden en mij zo interessanter te maken voor de arbeidsmarkt.”

“Avocado’s kweken is niet zo makkelijk, maar ik slaag er wel in. Ik ben er verlekkerd op!”© WVH

“Twee jaar geleden heb ik samen met mijn tweelingzus DesignPark opgericht, een webshop met Scandinavische meubels, designobjecten en geschenken. We hadden allebei het gevoel dat we iets extra’s nodig hadden in ons leven. Dit is mijn girly uitlaatklep, naast mijn typische mannenjob. Mijn vriend is ondernemer en ik wou zelf ook meer te weten komen over onze economie. Stockbeheer, boekhouding, verzendingen klaarmaken, nieuwe collecties ontdekken op beurzen, de website updaten … We moeten veel beslissingen nemen en daarbij kibbelen we wel eens, maar we blijven zussen, dus komt het altijd wel goed.”

“Onlangs liep ik de halve marathon van Brugge. Aan de finish stonden de tranen me in de ogen.”© WVH

“Zelfs als webshop proberen we het verschil te maken met een persoonlijke aanpak, bijvoorbeeld door snel te antwoorden op een mail of met de klant mee te denken. Wanneer iemand reageert dat we hem goed geholpen hebben, geeft dat ons een grote voldoening. Het caching-geluidje van onze bestelapp natuurlijk ook! (lacht) In de vakantieperiodes verhuizen we onze spullen naar een pop-upshop. Zo staan we dan nog nauwer in contact met de klanten en kunnen zij de producten eens in het echt zien. Deze winter kun je bij ons elk weekend je kerstcadeaus inslaan in de Albert I Laan 80 in Oostduinkerke.”

“In ons eigen interieur hebben we natuurlijk heel wat spullen uit de DesignPark-webshop.”© WVH

“Als ontspanning na een drukke werkdag ga ik dikwijls joggen. Dat is de enige sport die ik graag doe. Dan wil ik me even volledig kunnen afzonderen, dus loop ik altijd alleen en met oortjes. Onlangs heb ik de halve marathon van Brugge gelopen in minder dan twee uur, een prestatie waar ik heel trots op ben. Ik heb dikwijls voor die 20 kilometer getraind, drie tot vier keer per week, al moet ik zeggen dat mijn hoofd na 10 kilometer eigenlijk ook al behoorlijk leeg is.” (lacht)

“Maxim studeerde voor audio-engineer. Deze transparante box kochten we via crowdfunding.”© WVH

“Met cultuur heb ik vrijwel niks; ik voel het niet. Als kind namen mijn ouders me dikwijls mee naar musea, als zondagnamiddagactiviteit, maar daarvan is er dus niet veel blijven hangen. Al ga ik wel soms naar een muziekoptreden. Reizen doe ik ook graag. We gingen onlangs naar Japan en ik wil zeker nog terug naar Latijns-Amerika. Ik hou ervan om een stad op mijn eigen manier en tempo te ontdekken, zonder daarvoor een reisgids te raadplegen.”

“Op reis maak ik graag foto’s. Ze zijn een blijvende herinnering aan wat we daar zagen.”© WVH

“Tegenwoordig breng ik mijn zondagen vrijwel altijd op restaurant door. Samen met Maxim, Nel en haar vriendin zit ik in de WhatsApp-groep ‘Food is life’. Daar wisselen we suggesties uit om dan samen op culinaire ontdekkingstocht te trekken. Zelf kook ik niet graag, maar ik ben wel heel goed in avocado’s kweken. Daarmee ga ik wél heel graag aan de slag in de keuken!” (lacht)

Wie is Hanne De Crits?

Hanne De Crits (27) is de dochter van Albert De Crits en Viviane Delanghe. Ze heeft een tweelingzus, Nel, en een vijf jaar oudere zus, Sarah.

Ze is al zeven jaar samen met Maxim Heughebaert, met wie ze samenwoont in Oostduinkerke.

Hanne is industrieel ingenieur van opleiding en werkt nu bij keuringsorganisme TÜV SÜD. In bijberoep runt ze samen met Nel de webshop DesignPark. Die krijgt momenteel voor de vijfde keer een fysieke variant in de vorm van een pop-upwinkel.

www.designpark.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.