Leven, werk en passies van Dave Geleyns

Nancy Boerjan

Dave Geleyns houdt van reizen, in de wereld maar ook in zijn hoofd. Hij dompelt zich onder in de meest diverse culturen maar ook andere manieren van denken boeien hem mateloos. En hoe meer hij daarvan proeft, hoe beter het hem smaakt.

“Als contractmanager werkte ik enkele jaren voor een touroperator op de bestemming Zuidoost-Azië. Ik ontdekte Bali, Thailand en Sri Lanka, maar het was vooral Vietnam waar ik verliefd op werd. Ik wilde die passie delen en reizen op maat daarheen organiseren: het komt er kort gezegd op neer dat je mij vertelt wat je wil bezoeken, op welke manier, welk budget en hoeveel tijd je hebt, en ik organiseer die reis zonder tussenschakels. Met het Springplank-circuit, waarbij mensen begeleid worden naar een zelfstandig statuut, werk ik mijn project Vietnam Inspiration sinds januari uit. Het is spannend maar ik zie de toekomst positief in.”

“Filosofie heeft me altijd al geboeid, maar in Azië ontdekte ik nieuwe denkwijzen zoals het taoïsme en boeddhisme waar ik graag boeken over lees.”© Davy Coghe

“Ik ben ook al lang gefascineerd door de tocht naar Santiago de Compostela die mensen massaal maken. Ik begon er een en ander over op te zoeken en ontdekte dat zelfs de Romeinen al gelijkaardige pelgrimstochten ondernamen. Ik wandel graag en besloot het daarom zelf te proberen, al kies ik de minder bekende Portugese route, ruim 600 km van Lissabon naar Santiago. Ik vertrek op dinsdag 9 oktober, maar nu al train ik bijna dagelijks. Dagen na elkaar 35 km stappen, met tien kilo bagage op je rug, is geen sinecure.”

Leven, werk en passies van Dave Geleyns
© Davy Coghe

“Behalve voor Vietnam, heb ik ook een grote liefde voor Portugal opgevat. Ik volg zelfs al vijf jaar Portugees, met het doel er ooit te gaan wonen. Mijn vriendin is even enthousiast als ik, daar willen we dus niet al te lang meer mee wachten. We zullen onszelf eerst een proefperiode gunnen, om er werk te vinden en te aarden, en als dat allemaal meevalt, willen we er graag ons leven uitbouwen.”

“Ik ben verzot op progresieve rock. Een van mijn idolen is Neal Morse van wie ik dan ook heel wat cd’s in huis heb.”© Davy Coghe

“Nadenken over mezelf en over de mens is iets wat ik altijd al heb gedaan. Als jonge gast was ik daardoor verlegen en in mezelf gekeerd. Ik begon geschiedenis te studeren en ontdekte dat het eigenlijk vooral de filosofische vakken waren die me interesseerden. Sindsdien las ik veel over westerse filosofie, in Azië ontdekte ik daarnaast heel andere denkwijzen, die zeker even waardevol zijn. Het heeft me geholpen om me door de jaren heen veel meer open op te stellen en de kansen die het leven me biedt, te grijpen.”

“Ik heb al een flink stuk van de wereld gezien. Ik heb ooit uitgerekend hoe veel weken ik per jaar op reis was, en dat was best indrukwekkend.”© Davy Coghe

“Ik ben gek op progressieve rock: op de complexiteit en het tempo ervan, maar ook op de thematische opvatting die de bands veelal aan hun albums meegeven. Ze nemen hun luisteraars mee in een verhaal, zowel muzikaal als wat tekst betreft. Dat genre kende een hoogtepunt in de jaren zeventig, met groepen als Genesis, Pink Floyd en Led Zeppelin, maar nu nog is er veel belangstelling voor, ook bij jongeren. Zo ga ik elk jaar naar het Be Prog! My Friend Festival in Barcelona en het Night of the Prog Festival in Duitsland. Als er een band ook maar ergens in onze buurlanden optreedt, rijd ik er naartoe.”

Leven, werk en passies van Dave Geleyns
© Davy Coghe

“Ik heb heel graag in mijn geboortestad Blankenberge gewoond. Maar ook goede vrienden groeien soms uit elkaar. Samen met mijn vriendin ben ik in Brugge komen wonen, en dat hebben we ons nog geen moment beklaagd. Ik vind het een prachtige stad, er is altijd wel iets te doen, als inwoner mag je gratis elk museum binnen… Cultuur proeven, nieuwe mensen ontmoeten: ik geniet er enorm van.”

“Sinds twee jaar speel ik regelmatig tennistornooien in de Brugse regio, een manier om steeds weer nieuwe mensen ontmoeten.”© Davy Coghe

Wie is Dave Geleyns?

Dave (34) groeide op in Blankenberge maar woont sinds twee jaar in Brugge, samen met zijn vriendin.

Hij studeerde marketing en ging na enkele omwegen aan de slag in de toeristische sector.

In bijberoep organiseert hij reizen op maat naar Vietnam; stilaan overweegt hij de stap naar een zelfstandigenstatuut. Over zijn reizen geeft hij ook regelmatig lezingen.

Hij heeft ook een flinke passie voor progressieve rockmuziek.

www.vietnam-inspiration.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.