Leven, werk en passies van Cindy Lecointre

Nancy Boerjan

Spiritualiteit en beweging spelen altijd al een belangrijke rol in het leven van Cindy Lecointre. En de rust die ze in de combinatie daarvan gevonden heeft, geeft ze in onze drukke en prestatiegerichte wereld ook graag door aan anderen, groot én klein.

“Ik heb van kleins af gedanst en vind lichaamsbewustzijn heel belangrijk. Weten wat de mogelijkheden zijn van je lichaam, je grenzen aftasten, weten wat je voelt… Daarnaast was ik altijd al geïnteresseerd in het spirituele leven. Toen onze tweeling geboren was en de amateurdansgroep waarbij ik aangesloten was, stilaan uit elkaar begon te vallen, ontdekte ik yoga en merkte dat beweging en spiritualiteit daarin samenvallen. Ik las er boeken over en volgde lessen, en beschouw het sindsdien als een manier om tot mezelf te komen als het leven even te hectisch wordt. Maar pas op, ik ben geen perfecte yogi hoor, ik eet vlees, drink wel eens een wijntje en sta niet elke ochtend vroeg op om te mediteren…”

“Ik hou ook heel erg van Zeeland: Nederlanders zijn vriendelijker, houden meer van gezelligheid en hebben van het borrelen een kunst gemaakt.”© Getty Images/iStockphoto

“Toen ik twintig jaar op hetzelfde bureau werkte, staken de twijfels de kop op: het bewuste ‘is dit wel wat ik wil‘-gevoel. Intussen heb ik mijn drive teruggevonden, ook al doordat ik andere verantwoordelijkheden kreeg – zeker sinds de overname van de Sanoma-tijdschriften door Roularta -, maar tijdens een jaar loopbaanbegeleiding startte ik ook met een opleiding kinderyoga. Mijn kinderen gingen net naar de lagere school en ik merkte al snel het verschil met het onbezorgde van hun kleutertijd. Er wordt zoveel verwacht van kinderen, er ligt zoveel druk op hun schouders. En dat wordt nog een stuk erger als ze tieners worden. Dan komt ook nog eens de stress van de sociale media erbij, de druk om erbij te horen, het geworstel met hun zelfbeeld, soms problemen binnen het gezin… Ik begon cursusjes yoga op kindermaat te geven, later ook voor tieners. Vooral dat laatste geeft me veel voldoening, de meeste tieners geven aan dat ze er echt iets aan hebben: ze vinden het fijn om eens iets te doen waar geen competitie aan verbonden is, waarin ze niet ‘de beste’ moeten zijn. Ik zie het een beetje als mijn roeping om hen tools mee te geven waarmee ze later sterker in het leven staan.”

“Op Facebook botste ik op een organisatie die Griekse straathondjes opvangt. Intussen hebben we er eentje geadopteerd, via een meisje dat er een tijdje werkte.”© Stefaan Beel

“Ik hoop vooral een beetje vriendelijkheid en zachtheid toe te kunnen voegen aan het leven. Mensen kunnen zo hard zijn voor elkaar, hebben ook niet veel geduld meer. En ongeduldig zijn vind ik echt verloren energie. Denk maar aan het verkeer: soms steken mensen je ongeduldig voorbij om dan weer naast je aan de rode lichten te staan. Wat heb je daar dan mee gewonnen? Zelf ga ik graag op zoek naar stilte te midden van alle drukte. Want zelfs al ben ik van nature uit een vrij sociaal persoon, ik merk soms op dat samenzijn met anderen best veel energie van me vraagt. Na een hele dag in gezelschap heb ik het vaak nodig om me even terug te trekken.”

“Ik koop altijd te veel tijdschriften en vind dan amper tijd om alles te lezen. Maar ik vind het belangrijk om van alles toch een béétje op de hoogte te zijn.”© Stefaan Beel

“In de vrije tijd die me nog rest maak ik het thuis graag gezellig. Ons huis is, net als mijn matje, ook een plek waar ik me even kan afsluiten van de buitenwereld, maar evengoed een plaats waar vrienden en familie altijd welkom zijn. Ik hou ervan om op zoek te gaan naar leuke spulletjes, zowel op rommelmarkten als in decozaken. De Ibiza-stijl, daar hou ik heel erg van. Dat eiland heeft ons hart gestolen. We zijn er een keer toevallig naartoe geweest en sindsdien al twee keer teruggekeerd. De verslavende Ibiza-vibe waar je wel eens over hoort spreken, is dus echt geen fabeltje. De geuren en kleuren, de natuur op het eiland… Ik verlang er nu alweer naar terug.”

Leven, werk en passies van Cindy Lecointre
© Stefaan Beel

Leven, werk en passies van Cindy Lecointre
© Stefaan Beel

Wie is Cindy Lecointre?

Cindy Lecointre (41) woont in Roeselare met Korneel De Meyer, hun tweeling Manou en Emiel (8), hondje Fien en twee poezen.

Ze groeide op aan de Meiboomlaan in Roeselare, tegenover drukkerij-uitgeverij Roularta, waar ze nu zelf al 20 jaar werkt op de afdeling magazines. Ze studeerde secretariaat-talen aan Howest.

Cindy volgde een cursus kinderyoga en geeft les aan kinderen en tieners. Ze volgde ook al een module yin yoga voor volwassenen en in januari start ze een volgende module.

Leven, werk en passies van Cindy Lecointre
© Stefaan Beel

Leven, werk en passies van Cindy Lecointre

Leven, werk en passies van Cindy Lecointre
© Stefaan Beel

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.