Leven, werk en passies van Bram Opstaele

Wouter Verheecke

De kruiwagen, de mountainbike of de draaitafel: bij Bram Opstaele loopt alles op wieltjes. Hij is een man met vele interesses en die zien we zowel in zijn privé- als in zijn werkleven terugkeren. “Sommige evenementen die ik organiseer, zijn mij op het lijf geschreven. Anderzijds heb ik ook al nieuwe passies ontdekt door de festiviteiten van onze dienst evenementen.”

“Ik werk al mijn hele loopbaan voor de gemeente Middelkerke. Eerst bij de jeugddienst, nu bij de dienst evenementen. Het zijn geen typische ambtenaarsjobs, ik moet mijn ei kwijt kunnen. De valkuil bij die evenementen is dat je te veel vanuit je eigen leefwereld vertrekt, terwijl je altijd een breed publiek moet aanspreken. Toch zijn er zeker blijvers op de kalender die echt ‘mijn kindjes’ zijn, zoals de Streetmart van dit weekend. Kunst, surfvibes, foodtrucks en VW-busjes: da’s helemaal mijn ding!”

“Deze Korg MS-20 synthesizer is een iconisch model uit mijn geboortejaar, 1984.”© Wouter Verheecke

“Het culinaire evenement Tastoe heeft dan weer mijn interesse voor lekker eten en koken aangezwengeld. Er is niemand die zo gepassioneerd over zijn vak kan vertellen als een chef-kok! Ik had al de moestuinkriebels overgeërfd van mijn vader en stond al graag in de potten te roeren, maar sinds Tastoe ben ik nog meer op zoek naar lokale en artisanale producten. Ook dranken trouwens, want ik ben een grote bier- en whiskyliefhebber. Met onze whiskyclub houden we maandelijkse tastings in de streek.”

Leven, werk en passies van Bram Opstaele
© Wouter Verheecke

“Inspiratie voor nieuwe evenementen en de invulling ervan haal ik dikwijls op sociale media of uit tijdschriften. Zo probeer ik telkens de vinger aan de pols te houden van wat leeft en opkomt in bepaalde community’s. Ook op reis doe ik altijd nieuwe ideeën op. Vroeger gingen we dikwijls op citytrip om musea te bezoeken, maar nu de kindjes er zijn, trekken we er meestal met de caravan opuit. Frankrijk is momenteel onze favoriete bestemming om te kamperen en de omgeving te bewonderen.”

“Mountainbiken doe ik bij De Copains. Met die kleurrijke sokken aan ga ik ineens veel sneller.”© Wouter Verheecke

“Die citytrips doe ik nog altijd, maar dan met mijn koersvrienden. Om de twee jaar vertrekken we van aan de kust met de fiets naar grootsteden als Amsterdam of Parijs. Dagelijks haspelen we zo’n honderd kilometer af, maar het gaat ons zeker om meer dan louter het sportieve. We staren ons niet blind op de kilometriek, maar hebben ook oog voor gezellige terrasjes. (lacht) Daarnaast ben ik ook aangesloten bij mountainbikeclub De Copains. Op de fiets in de natuur kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken.”

“Met The Wicked Whisky Compagnie houden we maandelijkse tastings in de streek.”© Wouter Verheecke

“Een andere uitlaatklep is muziek. Ik speel wat gitaar, experimenteer soms op mijn synthesizer, pik graag een optreden mee en heb een mooie verzameling vinylplaten. Die laatste koop ik zowel op rommelmarkten als op gespecialiseerde websites. Daar kun je heel ver in gaan – verder dan louter het muzikale – want van één plaat zijn er dikwijls meerdere versies. Om mezelf wat in toom te houden, heb ik het aantal nu wel vastgelegd op vijftig stuks. Als ik een nieuwe wil kopen, moet er eerst een oude weg.”

“We hebben ons in Gistel gesetteld, maar ik blijf nauw verbonden met mijn geboortedorp.”© Wouter Verheecke

“De komst van onze dochtertjes betekende een grote verandering, maar zeker ook een grote verrijking voor mijn leven. Ik probeer hen zoveel mogelijk te betrekken bij al wat ik doe. Ik neem hen dus dikwijls mee naar het strand en onze evenementen, waak erover dat ze voldoende bewegen en werk geregeld samen met hen in de moestuin. Het is leuk om te zien hoe zij dan ook zo gefascineerd naar een insect kunnen zitten staren, zoals ik dat zelf ook kan. Zulke dingen doen mij als papa heel veel plezier!”

Leven, werk en passies van Bram Opstaele
© Wouter Verheecke

Wie is Bram Opstaele?

Bram Opstaele (34) groeide samen met zijn jongere zus Mieke op in Middelkerke, als een echt kind van de zee.

Op vandaag woont hij met zijn vriendin Joke Mortier en hun dochtertjes Marit (5) en Hasse (3) in Gistel. Werken doet hij echter nog altijd in de kustgemeente, als organisator van toeristische evenementen.

Zijn vrije tijd brengt Bram graag door in zijn moestuin of op de fiets. Hij kan ook genieten van een stevige rockplaat of een zachte whisky.

“Vinylplaten zijn voor mij meer dan muziekdragers, het zijn echte verzamelobjecten.”© Wouter Verheecke

Leven, werk en passies van Bram Opstaele
© Wouter Verheecke

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.