Een hoofdrol voor de Noordzee in restaurant Old Fisher

Goedele Verrecas

Vis- én schaal- en schelpdiergerechten om van te watertanden? Chef Dirk Defruyt van restaurant Old Fisher in Knokke-Heist vertaalt de kleurrijke rijkdom van de Noordzee naar het bord. “Van zeebrasem tot gebakken rog, sole meunière of gegrilde tarbot, wij serveren de klassiekers, met een pure, verfijnde en creatieve twist. We werken enkel met lokaal gevangen noordzeevis volgens het marktaanbod én met aandacht voor de ondergewaardeerde of minder bekende bijvangst. Zo kan je hier al meer dan twintig jaar terecht voor vlaswijting”, vertelt de chef. “Ook wel pollak of witte koolvis genoemd en een veelzijdig en goedkoper alternatief voor de overbeviste kabeljauw.” En, best verrassend, ontdek je op de kaart ook vleessuggesties. “Wij willen niet exclusief vis serveren, maar onze gasten in het winterseizoen bijvoorbeeld evengoed een mooi stuk wild als haas of fazant aanbieden”, licht de chef toe.


Niet onbekend met het werk van architect Anthony Boelaert, ontdekken we in het restaurant zijn signatuur met een inrichting die rustig en sfeervol aanvoelt. De aanwezige spiegelwanden geven elke zithoek een geborgen gevoel, het tafellinnen scoort zowel luxueus als nostalgisch goed. En het grote en kleurrijke glaskunstwerk van de Brugse Pia Burrick aan de muur bekroont de vis als eyecatcher. Onze smaakmakers van de avond? Pani puri met een tartaar van kabeljauw en coulis van rode peper als hapje, gevolgd door sint-jakobsnootjes als voorgerecht en voor mijn tafelgenoot de hoppescheutjes, een suggestie van gastvrouw Lincy Cattoor, met (door haar) handgepelde noordzeegarnalen, een gepocheerd ei en mousselinesaus. De gebakken vlaswijting met kervelboter, groene asperges, geconfijte tomaat en zoete aardappel wint als hoofdgerecht voor beiden. En afsluiten doen we na de rijkelijk geserveerde borden, met een luchtig huisgemaakte nougat glacé, een heerlijk frisse kolonel en een strandwandeling met zilte zeelucht als beste slaapmuts.


WIN EEN WAARDEBON VOOR RESTAURANT OLD FISHER

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van chef Dirk Defruyt? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.