Land Rover Discovery Sport is klaar voor de toekomst

De Land Rover Discovery Sport kreeg een nieuwe ledsignatuur, een nieuw rooster en dito bumpers.
Rudy Horrie
Rudy Horrie Autojournalist

De Discovery Sport heeft Land Rover geenszins windeieren gelegd. Al drie jaar lang voert dat model in zijn segment de toon aan. Eind vorig jaar waardeerde Land Rover zijn 5+2-SUV flink op met de nieuwste gebruiksvriendelijke technologieën en efficiëntere, geëlektrificeerde motoren.

Het koetswerk van de compacte Britse SUV werd opgefrist, maar aan de typische designelementen zoals de schelpvormige motorkap, de oplopende gordellijn en de aflopende daklijn werd wijselijk niet geraakt. Nieuw zijn onder meer het radiatorrooster, de bumpers en ledsignatuur.

Het interieur werd zo ontworpen dat het beantwoordt aan een actieve levensstijl. Blikvangers zijn onder meer de twee digitale schermen en de middenconsole. Het multifunctionele stuur met aanraaktoetsen, het prima afleesbare instrumentenbord en het Touch Pro-infotainmentsysteem dragen bij tot het eigentijdse en uitgekiende interieurdesign.

Optioneel kan de Land Rover Discovery Sport worden uitgerust met een zogeheten ‘intelligente achteruitkijkspiegel’ die je met een druk op de knop kan omvormen tot een scherm waarop de omgeving achter de wagen glashelder wordt weergegeven.

Milde hybrides

De nieuwe Discovery Sport wordt aangeboden met tweeliter-benzinemotoren voorzien van een mild hybrid-aandrijving (48V-accu), die altijd actief is. Het systeem recupereert energie die verloren gaat tijdens het vertragen en slaat die op in de accu onder de vloer. De energie wordt vervolgens opnieuw vrijgegeven zodra de wagen vertrekt of accelereert. Tijdens het remmen en bij snelheden onder de 17 km/u wordt de verbrandingsmotor uitgeschakeld om de uitstoot te beperken. De mild hybrid-aandrijving is inmiddels aangevuld met een van drie cilinders voorziene oplaadbare hybridevariant (PHEV), de P300e, waarvan de 147 kW/ 200 pk sterke 1,5 liter driecilinder-benzinemotor samenwerkt met een 108 pk rijke elektromotor. De dieselrijder kan kiezen uit vierpitters die respectievelijk tekenen voor een vermogen van 110 kW/150 pk, 132kW/180 pk en 177 kW/240 pk.


Land Rover Discovery Sport is klaar voor de toekomst

Land Rover Discovery Sport D240 in cijfers

Lengte: 4,6 m

Breedte: 2,17 m

Hoogte: 1,73 m

Vermogen: 177 kW/240 pk

Koppel: 500 Nm (bij 1.500-3.000 t/m)

Verbruik: 6,2 l/100 km

C02-uitstoot: 163 g/km

0-100 km/u: 7,7 sec.

Topsnelheid: 220 km/u

Prijs: 49.300 euro

+: Het motorenaanbod is uitgebreid.

+: Het koetswerk is verfijnder dan vroeger.

+: Het ruime interieur is afgewerkt met hoogstaande materialen.

+: De Terrain Response 2-technologie optimaliseert de terreinprestaties.

-: Er hangt een stevig prijskaartje aan de wagen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.